www.wassenaarders.nl 8 juli 2019

www.wassenaarders.nl 8 juli 2019

Van Woesik zeilt naar de top van Nederland

Het is zaterdag 5 juli 2019. Om 06.00 uur gaat je wekker. Je zit rechtop in bed en je voelt al een beetje spanning. Vandaag zijn de regionale zeilwedstrijden. In 2018 was de Ugly Duck met 4 meiden in de categorie onder de 15 jaar 1e geworden. Voor het eerst mocht Van Woesik naar het landelijke kampioenschap in Harderwijk. Dat was een prachtige ervaring, dat wil eigenlijk iedereen wel meemaken.

De meiden van Van Woesik varen met hun boten Ugly Duck en Gipsy Queen in de categorie onder de 18 jaar. De jongens van Van Woesik doen mee met De Sjaak en Chaos in de categorie onder de 15 jaar.

Om 07.00 uur kom je in ‘t Woeshoes en je gaat met je maatjes de boten klaarmaken. Om 08.00 uur liggen de 4 boten in een sleep achter de sleepboot Brutus. Je kunt nog even heerlijk ontspannen, lekker bijpraten en vanaf jouw boot genieten van de omgeving. Je komt aan op de Kaag. Je kijkt wat rond en je ontmoet de blikken van bekenden van andere scoutinggroepen. Al die scoutinggroepen vallen onder de regio Hollands Midden. In iedere klasse mogen de snelste 5 boten van vandaag naar de landelijke zeilwedstrijden op 28 en 29 september 2019.

In ieder van de 4 boten van Van Woesik zitten 4 zeeverkenners. Het afgelopen jaar is er flink geoefend en getraind. De leiding Michelle, Lars en Anita geven de zeeverkenners de laatste tips en tricks. Dan klinkt het startschot. De boten starten in de middenmoot, daar is de volgende keer dus nog winst te halen. Het zeilen gaat echter fantastisch. Met een geweldig goede techniek en tactiek wordt de ene na de andere boot ingehaald. Op de hele Kaag worden tijdens het zeilen de boeien gerond. Er worden geen fouten gemaakt. Dan volgt een korte pauze en is de start van de tweede ronde. De spanning stijgt. De leiding kijkt met hun verrekijkers en zien de eerste boten naderen. Ze herkennen het blauw-geel van de Van Woesik boten. Iedereen is enthousiast.

Het resultaat van de 1e ronde wordt geteld bij het resultaat van de 2e ronde. Dan volgt de einduitslag. De Sjaak is 2e en Chaos is 9e. Gipsy Queen is 15e en Ugly Duck 2e. Er is veel gejuich. Iedereen is blij en meer dan tevreden. De Sjaak en Ugly Duck mogen naar de landelijke zeilwedstrijden!