www.wassenaarders.nl 5 januari 2016

www.wassenaarders.nl 5 januari 2016

Van Woesik wenst elkaar: Een fantastisch jubileumjaar!

Wassenaar geel blauw

Op zaterdag 2 januari hebben de jeugd- en bestuursleden met de leidinggevenden van de Van Woesikgroep het nieuwe en tevens lustrumjaar 2016 op een bijzondere wijze geopend. Voor de bevers, welpen, junioren en zeeverkenners begon de middag met een eigen programma. Rond de klok van 17 uur werden zowel het kampvuur evenals de barbecue aangestoken, waarna een ieder zich tegoed kon doen aan een feestelijke maaltijd.

Vervolgens zijn de jubileumliedjes gezongen die door de speltakken zijn gemaakt en die dit jaar nog meermalen te horen zullen zijn. In het donker vonden ook de ouders van de leden hun weg naar ’t Woeshoês, om daar met alle aanwezigen een toost uit te brengen op dit voor de groep belangrijke jaar in hun geschiedenis. Alle leden ontvingen aan het eind van deze dag een speciaal jubileuminsigne.

P1020081Die geschiedenis van de Van Woesikgroep begint officieel op 15 februari 1961, als de groep officieel wordt erkend als zeeverkennersgroep. Vanaf 1959 zijn dan al scoutingactiviteiten ontplooid door een aantal enthousiaste jongens, die de basis hebben gelegd voor een groep die anno nu 55 jaar bestaat. In de zestiger en zeventiger jaren sluiten ook de welpen van de Pacelligroep en de kabouters en gidsen van de Priscillagroep en de Margaretha Sinclairgroep zich aan bij de Van Woesikgroep. Het ontstaan van deze groepen gaat zelfs terug tot 1945 en daarin is ook de reden gelegen waarom een commissie al geruime tijd bezig is om alle oud-leden van voornoemde groepen terug te vinden. Op 21 mei wordt er namelijk voor hen een reünie georganiseerd en die is ook bedoeld voor de landverkenners, pioniersters en watergidsen van genoemde groepen.

P1020139Ben jij één van die oud-leden en zijn we je nog niet op het spoor gekomen, meld je dan via www.vanwoesik.com of via facebook van de Van Woesikgroep. Je kunt je ook aanmelden bij Marcel Spierings, emcee@planet.nl. Beschik je over foto’s of interessante documenten uit het verleden die thuishoren in een fotoboek over de complete geschiedenis –vanaf 1945- dan horen wij ook dat graag. Het streven is erop gericht een fotoboek aan het eind van dit lustrumjaar klaar te hebben. Gedurende dit jaar komen wij niet alleen nog terug op dit boek, maar zeker ook op een aantal geplande hoogtepunten, die in het teken staan van puzzelen. En dat werkwoord past natuurlijk prima bij de scoutinggroep Van Woesik!