www.wassenaarders.nl 31 oktober 2016

www.wassenaarders.nl 31 oktober 2016

Griezelige Halloween bij Van Woesik

Het is vrijdagavond, Halloween! De welpen, de junioren en de zeeverkenners komen allemaal verkleed naar het Woeshoês. Dan gaan zij met elkaar naar Oostdorp Frightnight. Daar is het pas echt griezelen!

img-20161029-wa0004Terug bij het scoutinggebouw krijgen alle zeeverkenners een blinddoek om. Zij kunnen niets meer zien, worden rondgedraaid en met een karabijnhaak vastgemaakt aan een touw. Het touw moeten zij volgen en kunnen niet los. Ze klauteren, klimmen en kruipen over alle hindernissen. De leiding hangt in netten en bomen en laat de kinderen schrikken. De spoken dwalen rond, we horen gegil en andere enge geluiden. Maar gelukkig bereiken alle zeeverkenners het einde van het touw. Dan is er nog een reuze gezellig kampvuur. Na deze spannende avond blijven de zeeverkenners ook nog eens slapen in het scoutinggebouw.
Zaterdagmorgen na het knikken en knakken vertrekken de junioren en zeeverkenners voor de laatste zeilopkomst. De opdracht van vandaag is om samen met jouw team vanaf het Joppe zeilend terug naar het Woeshoês te komen. De kaart moeten de kinderen onderweg in de sleep naar de Kaag in elkaar puzzelen. Het wordt een hele opgaaf om zelfstandig terug te komen, want er is totaal geen wind. Dan maar wrikken, roeien en jagen (op de kant lopen met een touw aan je vlet en de vlet voorttrekken). De vlet met de junioren is het eerste terug in Wassenaar, zij voelen zich de img-20161031-wa0011kampioen en zijn reuze trots!
De bevers doen een gave spellencompetitie. De welpen maken van pompoenen echte Halloween gezichten. Van het vruchtvlees maken de kinderen een heerlijke pompoensoep, die zij samen met hun ouders opeten.

Iedere week zijn bij alle groepen weer nieuwe kinderen die een opkomst meedraaien om te ervaren dat scouting superleuk is. Uw kind is ook welkom. Kijk voor informatie op onze site www.vanwoesik.com