www.wassenaarders.nl 25 september 2017

www.wassenaarders.nl 25 september 2017

Deskundige leiding bij Scouting Van Woesik

Het gaat goed, zelfs zeer goed, bij Scouting Van Woesik. Iedere zaterdag komen de kinderen vrolijk het terrein opgerend. Even lekker vrijspelen, op de trampoline, de klimrekken, de survivalbaan of gewoon even rondkijken. Ouders pakken een kop koffie of thee en worden door de leiding bijgepraat. Bij Van Woesik mag iedereen zichzelf zijn.

De leiding volgt enkele keren per jaar training. Afgelopen weekend was alle leiding op het landelijke kampeerterrein van Scouting Nederland, waar zij masterclasses volgden. Bijvoorbeeld hoe je een goed programma organiseert, veilig een kampvuur maakt, omgaat met pestgedrag, complimenten geven en communiceren. Op sommige avonden volgt de leiding EHBO trainingen en doet oefeningen in brandpreventie. Op andere momenten is er juist weer aandacht voor de persoonlijke talenten en hoe die passen in het team.

Door al die trainingen is het zelfvertrouwen zodanig dat de leiding de ouders hebben gevraagd hen feedback te geven. De leiding had 5 onderwerpen uitgekozen: op kamp gaan, communicatie, de natuur in gaan, duurzaamheid, vrijwillige inzet. Dit leverde veel goede adviezen en nieuwe inzichten op. Daar gaan we bij Van Woesik mee aan de slag.

Bij Van Woesik is er altijd wat te doen. Bijvoorbeeld de natuur in gaan, veel buiten bezig zijn, op kamp gaan, je eigen eten maken, slapen in een tent en veel stoere andere dingen. Niet te vergeten dat Van Woesik een waterscouting is en dus veel doet op het water. Zeilen (voor de leeftijd vanaf 10 jaar), varen, kanoën, vlotbouwen en zwemmen als het weer dat toelaat. En dan is er altijd, iedere zaterdag veel gezelligheid, maken we een vuurtje en zingen en lachen we vooral veel. De leiding heeft voor komend jaar een prachtig programma klaar staan.

Wil jij dit ook eens meemaken, kom dan aanstaande zaterdag gewoon een keertje de sfeer proeven. Daar zijn geen kosten aan verbonden. De Zeeverkenners (12-15 jaar) zijn de echte vroege vogels. Zij zijn om 8.00 uur op het terrein om alles voor het zeilen in orde te maken. Rond 9.00 uur vertrekken zij met de boten naar de Kaag of naar Vlietlanden. De junioren gaan daar met auto’s heen en vertrekken vanaf Van Woesik om 10.15 uur. De Bevers (5-7 jaar) en de Welpen (7-9 jaar) blijven gewoon op en rond het terrein van Van Woesik. Hun opkomst is van 9.30-12.00 uur. We kunnen ook nog leiding gebruiken!! Voor precieze informatie kunt u bellen met Leo Bellekom, 070-5179302.