www.wassenaarders.nl 25 juli 2016

www.wassenaarders.nl 25 juli 2016

Geweldig zomerkamp junioren en zeeverkenners Scouting Van Woesik

Ruim een week op kamp zonder je ouders, dat is natuurlijk super leuk en super spannend! De zeeverkenners van Van Woesik begonnen hun zomerkamp met een sleep van 12 uur naar het Eemmeer. Over smalle wateren, maar ook over grote meren. Dat was wel even anders dan de sleep bij de opkomsten.

Spannend met P7140183een overnachting in hun tenten op een weiland bij de boer. De junioren zijn door hun ouders bij Blaricum op de sleep erbij gezet. Als iedereen bij het eiland “De Dode Hond “ is aangekomen, worden de boten met man en macht leeggeruimd, de tenten opgezet en het eerste maal gekookt. Het kamp is begonnen!
De dagen vliegen voorbij! Samen allerlei leuke zeilspellen doen op het water, overdag, ’s avonds en zelfs een keer ’s nachts in het donker, waarbij de leiding iedere keer aanwijzingen geeft. Je zeildiploma proberen te halen. Met je vrienden slapen in een tent met zon, regen en wind. Iedere avond een flink kampvuur maken om alle muggen te verdrijven, te relaxen, lol te hebben en naar de prachtige zonsondergangen te kijken. Als je terug komt van het zeilen staan de boodschappen klaar en ga je met elkaar je eigen potje koken. Een supergrote katapult pionieren en dan, met fietsbinnenbanden als elastiek, tennisballen heel ver wegschieten (75 meter) het water in en er ook weerP7110105 uithalen natuurlijk! Met windkracht 8 op een dijkje staan en bijna weggeblazen worden en het water in je gezicht voelen spatten. Dat is samen kamp vieren en vooral heel veel lachen met elkaar. En soms ’s avonds misschien heel even aan thuis denken, maar zeker niet naar huis willen.

Meer informatie en foto’s vindt u op onze site www.vanwoesik.com