www.wassenaarders.nl 21 september 2015

www.wassenaarders.nl 21 september 2015

Zonnefeest bij Scouting Van Woesik

Wat was het een geweldig survivalweekend voor de ruim 50 deelnemende kinderen van Van Woesik. Met mooi weer organiseerde de 15 enthousiaste leiding een super uitdagend programma.

P1220222 Spandoeken verven, vlotten bouwen, schminken, varen in kano’s en op vlotten naar boerderij den Hollander. Daar, door en over de sloten met o.a. polsstokken en een slingertouw aan een tractor.
‘s Avonds een gat graven in de grond, stenen erom heen en een rooster erop en zelf een vuurtje maken om de knakworsten, soep en hamburgers warm te maken. En dan als toetje zelf marshmallows verwarmen boven het vuur en lekker smullen. Daarna een groot kampvuur en slapen in een tent.P1220225
Dan de volgende dag met je eigen team een survivalonderdeel bouwen en daarna alle spannende survivalonderdelen doen. Zelf papa’s en mama’s gingen over de touwen, netten, palen, rekken, ladders en andere hindernissen over het water.

Aankomend weekend is het alweer feest bij van Woesik. Eind 2014 hebben wij deelgenomen aan de Actie Zonnestrijd van Natuur en Milieu, de ASN Bank, Eneco en Scouting Nederland. Een actie waarbij zonnepanelen te winnen vielen. Door de enorme inzet van de kinderen, hun ouders, de leiding en het bestuur eindigde Van Woesik, van de 170 deelnemende scoutingverenigingen, op de 5e plaats en dat was goed voor 8 zonnepanelen. Wij bedanken daarom de vele Wassenaarders die op ons hebben gestemd!
Zaterdag 26 september om 13.30 uur vindt de officiële onthulling plaats van de zonnepanelen door wethouder Leo Maat samen met onze kinderen. Natuurlijk hebben wij die dag een aangepast programma en vieren wij het Zonnefeest met spellen gericht op duurzame energie. U bent van harte welkom om dit met ons te vieren.

Programma:
13.00 ontvangst van de kinderen, ouders en genodigden
13.30 toespraak wethouder Leo Maat, Marthe Huigens (Natuur en Milieu) en voorzitter Leo Bellekom
13.45 onthulling zonnepanelen door wethouder Leo Maat en de kinderen
13.50 toasten met een zonnedrankje
14.00 fotomoment Generatie C met de kinderen
14.15 zonnespellen
15.15 feestspellen
16.15 Afscheid van bestuursleden en leiding die zijn gestopt
16.30 Borrel en barbecue

Voor meer informatie kunt u kijken op onze site (www.vanwoesik.com) of mailen met Wim van der Ham (wvanderham@ziggo.nl) .