www.wassenaarders.nl 21 oktober 2022

www.wassenaarders.nl 21 oktober 2022

Van Woesik met alle leden op de Kaag

Op zaterdag 8 oktober was het dan zo ver. Het was prachtig weer en alle leden van scouting van Woesik van jong tot oud kwamen naar de Kaag voor Woesdag. Dit is een traditionele gezamenlijke opkomst op het water met alle speltakken van Van Woesik!

Bij Van Woesik zijn we allemaal gek op water, we zijn graag buiten en zeilen is onze sport. Er is een heerlijke wind, goed om alle uithoeken van de Kaag te zien. Uiteraard dragen we allemaal ons redvest. Ga je overboord en raakt het vest het water, dan duurt het slechts enkele seconden en dan gaat het vest vanzelf open. Dus sportief bezig zijn met je vrienden op een vlet en veiligheid voor alles.

Om goed te leren zeilen kent Van Woesik veel spellen op het water. Vandaag spelen we het spel “plak, papier en palen posten”. In dit spel zijn 6 posten. Bij iedere post kunnen de groepjes in hun vletten een attribuut krijgen, maar…. dan moet wel eerst de opdracht goed uitgevoerd worden. De opdrachten op het water zijn ringgooien om een paal, binnen een half uur rond het eiland zeilen en al zeilend een rebus oplossen. Daarna ga je aan land en doet de andere 3 opdrachten. Met tweetallen ga je een parcours afleggen met de handen aan elkaar gebonden, je doet de kruiwagenestafette en bij de finish is bij het kleurvormenspel.

Alle groepjes wisten de 6 attributen te bemachtigen. Zo verkregen zij pionierpalen, lijnen, piketten, eendjes, slingers en blauwe doeken. Vervolgens gingen zij creatief aan de slag. Er werden prachtige creaties gemaakt. Een prachtige hut sierde het eiland, waar de hele groep bij elkaar was gekomen.

Na deze spannende dag was het fijn om met elkaar aan het kampvuur te chillen. De jonge kinderen werden even later door de ouders opgehaald. De ouderen staken de barbecue aan. Onder de sterren was het tot in de kleine uurtjes nog gezellig.

Lijkt scouting jou ook leuk, kom dan gerust een keer kijken! Informatie en foto’s vind je op vanwoesik.com of bel met Nadine (0639679262).