www.wassenaarders.nl 21 november 2016

www.wassenaarders.nl 21 november 2016

Spierballen bij Van Woesik

Het winterseizoen bij waterscouting Van Woesik begint met het naar binnen halen van de vletten. En iedere vlet weegt 650 kg, dus is er veel spierkracht nodig om de vletten van het water in de botenhal te krijgen. Met hulp van ouders is er vorig jaar een lier in de loods geplaatst. Dat maakt het naar binnen halen van de vletten een stuk lichter. Het vergt echter nog wel veel discipline en een goede samenwerking tussen de leiding en alle zeeverkenners om iedere vlet op de juiste plek te krijgen.

p9170276Na het zware werk is het dan tijd voor gezelligheid en sfeer. Per vlet overleggen de kinderen van dat vlet met elkaar wat er straks op het achterdek geschilderd gaat worden. Na de winter ga je iedere week op pad met jouw groep in jouw boot en die moet er natuurlijk het mooiste uit zien.

Het is zaterdag 19 november en de Welpen mogen vandaag hun knoopinsigne halen! Zij oefenen alle zeilknopen, die zij de afgelopen weken geleerd hebben nog één keertje en dan gaan ze voor hun examen. Vijf kinderen slagen vandaag al bij de eerste keer, zij vonden een touw optrossen het moeilijkste. Alle andere kinderen gaan door met oefenen om het examen de volgende keer te halen.

img-20161121-wa0001U heeft vast wel onze Bevers van Van Woesik samen met de Bevers van Scouting Willibrord en de Bevers van Scouting Van Wassenaer van Obdam zien varen bij de intocht van Sinterklaas. Wat een spannende tocht over het water was dat. De harde wind maakte flinke golven, maar alle kinderen hadden een redvest aan en de Pieten hielden de kinderen goed in de gaten. Met zo veel Pieten en de Sint dichtbij werd er veel en hard gezongen. Wat een feest zo met elkaar!

Zijn u en uw kind nu ook zo enthousiast over scouting? Kom aanstaande zaterdag dan gezellig een keer meedoen bij Scouting Van Woesik. De Bevers (5 tot 7 jaar) en de Welpen (7 tot 10 jaar) beginnen om 9.30 uur en de Junioren (10 tot 12 jaar) en de Zeeverkenners (12 tot 16 jaar) om 13.00 uur.
Wilt u eerst nog meer informatie, kijkt u dan op onze website www.vanwoesik.com