www.wassenaarders.nl 20 februari 2017

www.wassenaarders.nl 20 februari 2017

Trots op Van Woesik

Afgelopen zaterdag keek ik van een afstandje naar het terrein van Scouting Van Woesik. Wat een drukte en wat een gezelligheid. Vol trots keek ik toe hoe de leiding een pracht van een programma had geregeld voor de bijna 70 kinderen die lid zijn bij Van Woesik.

De Bevers vertrokken in kano’s op zoek naar een schat. De Welpen gingen naar het bos om hun hut af te bouwen. Aansluitend deden zij het spel “levend stratego”. Terug bij Van Woesik klommen zij in de klimrekken, die dezelfde morgen gebouwd waren door de Junioren en Zeeverkenners. Net voordat de ouders kwamen zag ik een paar kinderen snel nog even springen op de trampoline. Anderen deden nog even de survivalbaan. Van de gezichten van de kinderen kon ik aflezen hoe zij genoten.

En ’s middags was de leiding aan de beurt. Zij vertrokken naar boerderij Den Hollander voor een weekend teambuilding. Samen met de andere bestuursleden stond ik hen daar op te wachten. We hadden Jacob van der Meulen, bekend om zijn verkiezing trainer van het jaar 2016, gevraagd de organisatie van de teambuilding voor rekening te nemen. Doel van de training was iedereen inzicht te geven in zijn of haar sterke punten. Een tweede doel was te leren hoe je gebruik kan maken van elkaars sterke punten. ’s Avonds vertrokken we met elkaar naar De Uithof om sportief te gaan boulderen. Dat is kimmen zonder touw, met kracht, inzicht, techniek en doorzettingsvermogen.

Op zondag gingen we verder. Ik keek de zaal eens rond, wat een geweldige groep jonge enthousiaste mensen, die zich iedere week inzet voor de kinderen bij Van Woesik. Een trots gevoel kwam bij mij naar boven. De energie van de groep hebben we vertaald in een prachtige missie en visie voor Van Woesik. Onderdelen hieruit zijn: we zijn er allemaal voor de kinderen, we maken duidelijke afspraken, we hebben respect voor elkaar, we hebben aandacht voor elkaars talenten, we luisteren naar elkaar, we helpen elkaar, we geven elkaar feedback en we zoeken en vinden voor iedereen een passende plek. De kinderen geven we de aandacht die zij nodig hebben, we organiseren leuke programma’s en geweldige kampen, we hebben respect voor de natuur en we betrekken de ouders bij alle ontwikkelingen. We besloten met ons motto “bij Scouting van Woesik mag iedereen zichzelf zijn”, gevolgd door een groepsknuffel.

Leo Bellekom
Voorzitter Scouting Van Woesik