www.wassenaarders.nl 16 maart 2015

www.wassenaarders.nl

Bazaar door en voor de scouts van de Van Woesikgroep.

Op zaterdag 28 maart a.s. van 10.00 uur tot 16.00 uur organiseert de Van Woesikgroep een bazaar in en rond ’t Woeshoês aan de Van Duivenvoordelaan te Wassenaar.

Het doel van deze bazaar is tweeledig: enerzijds staan de bevers, welpen, junioren, zeeverkenners, staf- en bestuurleden op deze dag schouder aan schouder, om de Wassenaarse samenleving weer eens te laten zien wie en wat de Van Woesikgroep nu toch wel is, anderzijds is het de bedoeling om een behoorlijk geldbedrag voor de groep bij elkaar te brengen. De opbrengst is bedoeld om een deel kampgeld te verdienen voor de Welpen, Junioren en Zeeverkenners en voor de Bevers een bijzonder dagje uit. Tevens willen we extra zonnepanelen aanschaffen voor het gebouw en een vlaggenmast op het terrein plaatsen.
P1190124
Er zullen verschillende kramen te vinden zijn, waarin door de leden zelfgemaakte artikelen, een hapje en een drankje en tweedehands materiaal te koop wordt aangeboden. Ook Oudhollands vermaak, doeactiviteiten, een loterij, een rad van avontuur en een veiling van bijzondere (sponsor)zaken staan op het programma.

Als lezer van deze krant en enthousiast geraakt door dit artikel, is het goed mogelijk een steentje bij te dragen aan deze dag. Als sponsor (een aantal middenstanders doet al mee) of als gulle gever van goederen t.b.v. het rad van avontuur en loterij. Onze website www.vanwoesik.com laat zien hoe wij bereikbaar zijn.

Er waren zaterdag veel ouders gekomen om te helpen de boten het water in te krijgen. Na veel schuren en verven in het winterseizoen zijn ze weer helemaal tiptop om te gaan zeilen op de Kaag en de Vlietlanden. Nadat de Junioren en Zeeverkenners allemaal waren geïnstalleerd, hebben de kinderen samen met de leiding de boten voorzien van de masten, het roer en het zwaard.

P1190080De Bevers hebben allerlei spellen gedaan, zoals wie/wat ben ik, Bever pim-pam-pet en wc- tikkertje. Na ieder spel kregen zij een aanwijzing om het thema van het weekendkampje op 11 en 12 april te raden. En dat is gelukt, het thema is van de film Frozen.

De Welpen hebben ook spellen buiten gedaan. Daarnaast hebben zij etiketten gemaakt om op flessen wijn te plakken die bij de rommelmarkt verkocht worden.
Aanstaande zaterdag hebben de Welpen ’s morgens geen opkomst. Zij gaan ‘s avonds meedoen met een avondspel bij het terrein van Scouting Wassenaer Van Obdam. Dit avondspel wordt georganiseerd door Scoutingregio Nederland Midden.

Wilt u meer weten over de rommelmarkt of Scouting Van Woesik dan kunt u kijken op de website www.vanwoesik.com of u kunt contact opnemen met Sabine Bosch via vanwoesikgroep@gmail.com .