www.wassenaarders.nl 13 juli 2015

www.wassenaarders.nl 13 juli 2015

Met Scouting Van Woesik op kamp

Ben je lid van Scouting van Woesik, dan ga je natuurlijk mee met het zomerkamp in de eerste week van de zomervakantie. Maar liefst drie slimme kinderen werden een week voor het kamp lid om de avonturen op het kamp mee te kunnen maken.

P1200327Op zaterdag 11 juli was het eindelijk zover. Om 9.00 uur zaten alle Junioren en Zeeverkenners in de boten op weg naar de Westeinderplassen. Onderweg duik je dan al even in het heerlijke water. Bij aankomst ga je helpen de tenten op te zetten en de spullen uitladen. Dan heb je best wel zin in een watergevecht of je stapt in één van de kano’s. Je voelt je maag knorren en helpt een handje bij het eten koken. Het eten smaakt goed. Je doet nog een avondspel en gaat wat chillen met je vrienden. Tijdens het kampvuur voel je wat een dag buiten in de natuur met je doet. Nog even de leiding uitdagen en daarna slaap je als een roos in jouw tent, die je deelt met je vrienden.
De Welpen begonnen met een rondleiding over de boerderij van de familie Bos, deze week tot Duckstad omgetoverd.11745712_902971659769196_8733015727801434691_n Een heerlijke week Disney. Even Oma Duck helpen om de kalfjes melk te geven en dan op de pony’s rijden. Met zijn allen over de touwbanen en kom je droog over alle hindernissen, dan spring je spontaan zelf in de sloot. Even douchen en dan heb je wel trek. De leiding heeft lekker gekookt, zeg. Even bijkomen van de volle magen en spelen met je vriendjes. Naar bed? Nee, vanavond doen we een spel in het donker. Gelukkig gaat de leiding mee, want het is wel spannend. Met je zaklamp schijn je het bos in. Zie ik daar een hert lopen? En wat vliegt daar, een vleermuis? Kijk daar is het kampvuur, daar moeten we heen. Nog even zelf marshmallows verwarmen in het vuur. Hmmmm, die zijn best lekker. De oogjes gaan al bijna dicht. Heerlijk slapen in de hooischuur van de familie Bos.
Wil je ook eens meedoen? Kom op zaterdag 29 augustus naar Van Woesik, draai mee in jouw groep en ervaar hoe het is om een Scout te zijn. Vind je het leuk, wordt dan snel lid en doe mee aan het survivalweekend op 12 en 13 september op het terrein van Van Woesik. Informatie bij Leo Bellekom (0643265500).