www.wassenaarders.nl 10 april 2017

www.wassenaarders.nl 10 april 2017

Van Woesik gaat weer zeilen

Het is voorjaar
Het winterseizoen van schuren en verven, afgewisseld met leuke kampjes, zit erop. De Junioren en Zeeverkenners van Scouting Van Woesik hebben samen met de leiding de vletten weer in het water gelaten. Wat een geweldig gevoel en wat een fraai gezicht is het toch, die opgetuigde vletten langs het scoutingveld!! Afgelopen zaterdag zijn de laatste voorbereidingen gedaan, zodat de Junioren en Zeeverkenners vanaf aanstaande zaterdag weer kunnen gaan zeilen op de Kaag of op de Vlietlanden.

Junioren en Zeeverkenners
Er was zaterdag nog wat tijd over. De Junioren bouwden een mooi vlot, van tonnen, een pallet en touwen en ze vaarden daarmee een stukje over de Wetering. Deze stoere knapen en meiden sprongen spontaan in het schone, maar frisse water van de Wetering. De Zeeverkenners gingen nog even het water op met de kano’s.

Welpen en Bevers
De Welpen waren al vroeg op het water. Zij hadden achter hun eigen vlet een buitenboordmotor gehangen. Zingend vaarden zij door het polderland rond Wassenaar. Onderweg kwamen zij de Bevers van Van Woesik tegen, die de uitgezette sporen volgden van een spannende speurtocht.

Ouders en kinderen
Iedere week is er veel te doen bij Van Woesik. Kinderen en ouders hebben hun tevredenheid geuit over de organisatie, de begeleiding en de programma’s. We zijn veel buiten, op en rond het terrein, in de natuur en op het water. Spelenderwijs wordt de kinderen geleerd hoe je goed voor jezelf en voor elkaar kunt zorgen. Bijna alle groepen hebben nog een leuk weekendkampje. Daarna groeien zij langzaam toe naar het zomerkamp, dé afsluiting van het seizoen, waar iedereen nu al naar uit kijkt.

Jij hoort er ook bij
Had je idee om ook lid te worden van Scouting, dan is nu het juiste moment. Het weer wordt steeds beter en de programma’s steeds uitdagender. De natuur is om van te smullen. En we hebben professionele en gezellige leiding. Alle groepen hebben geleerd hoe zij nieuwe kinderen opvangen en begeleiden. Jij hoort er ook bij. Bij ons, bij Van Woesik. Kom zaterdag meedoen met één van de leuke programma’s. Bel eerst even naar één van de teamleiders en vraag hoe laat zij beginnen. Dan hoor je ook wat jouw groep gaat doen. Alle telefoonnummers en alle andere informatie staan op onze website www.vanwoesik.com.