Wassenaarse Krant 3 januari 2019

Wassenaarse Krant 3 januari 2019

Gratis bij Scouting Van Woesik

De hele maand Januari kunnen kinderen van 5 tot 16 jaar gratis meedoen met de programma’s van de Bevers (5-7 jaar), Welpen (7-10 jaar), Junioren (10-12 jaar) en Zeeverkenners (12-16 jaar). Ben je ouder dan 16 jaar, dan ben je welkom om te komen helpen als leiding bij een van de groepen. Ouders, twijfel niet, neem uw kind(eren) mee en kom gewoon eens kijken.

Iedere zaterdag in januari staat één van de bestuursleden van Van Woesik om 9.30 uur voor u klaar met een heerlijke kop dampende koffie of thee. We vertellen u graag hoe goed onze leiding uw kind zal begeleiden. De ontwikkeling van uw kind en de contacten tussen de leiding en u vinden wij van groot belang. Daar is alle aandacht voor. En we laten u graag alle fraaie ruimtes in ’t Woeshoês zien. We zijn trots op onze vereniging Van Woesik.

Van Woesik is een echte waterscouting vereniging. Het terrein en de loods liggen daarom aan het water van de Wassenaarse Wetering, een brede zijsloot van de Rijn. Naast onze loods hebben we een eigen slootje. Daar liggen de vletten en de Mercurius, onze sleepboot. Veel van de spellen zijn op en rond het water. Op kano’s, vlotten en boten beleven we vele avonturen. We houden van de natuur. We zijn graag buiten. Eten koken we op zelf gemaakte vuurtjes. Tijdens kampjes slapen we in tenten. ’s Avonds hebben we dan leuke spellen en vaak sluiten we af met een prachtig kampvuur. Met rode konen ga je dan je slaapzak ik. Natuurlijk heb je dan je zaklamp dicht bij je in de buurt, want je gaat niet direct slapen. Eerst nog even nagenieten van de dag vol met belevenissen.

Januari en februari zijn wintermaanden, dan zijn we wat meer binnen in ons clubgebouw ’t Woeshoês. Een prachtig gebouw met veel mogelijkheden zoals een eigen veilige klimwand. Iedere groep heeft een eigen ruimte. Die ruimte is ingericht op het thema van de leeftijd van de groep. Het is er altijd erg sfeervol en gezellig. Binnenkort zijn de winterkampjes, dan slapen we in ’t Woeshoês, in de eigen ruimte. Als je wat ouder bent, ga je met jouw groep op pad en dan slaap je tijdens het winterkampje in het clubhuis van een andere Scoutingvereniging.

Bij Van Woesik mag iedereen zichzelf zijn. Meer informatie kunt u vinden op www.vanwoesik.com of bel Leo Bellekom, 0643265500.