Junioren

De Junioren

Jongens/meisjes: Jongens en meisjes
Leeftijd: 10 tot 12 jaar
Opkomst zomertijd: zaterdag 10.00 uur tot 15.00 uur (zeilen) en de andere week 13.00 uur tot 16.00 uur (land)
Opkomst wintertijd: zaterdag 13.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: van Duivenvoordelaan 560
Teamleider: Nadine Ansink
Leiding: Nadine AnsinkCasper Westgeest, Ted Altorf, Lisanne Oostrom, Lukas van der Ham, David Swertz, Robin van der Meulen, Yonne Haitsma (vanaf januari 2023),

De Junioren
De Junioren hebben al veel geleerd bij de Bevers en de Welpen. Dat was vooral op het land. Niet dat ze er genoeg van hebben, maar zo langzaam aan trekt het water ze ook aan. Daarom zullen de Junioren in de zomermaanden om de week een korte opkomst hebben op land en een lange opkomst hebben op het water.
Op het op land zijn de Junioren druk met speuren, pionieren en spelen. Wanneer ze een lange opkomst hebben, dan zijn ze druk met alles wat met zeilen te maken heeft. Denk aan: leren ze knopen leggen, wrikken, de vlet gereed maken voor het zeilen en schoonmaken van de vletten, maar het leukste is natuurlijk het zeilen zelf! Ze worden dan door ouders gebracht naar de Vlietlanden of naar de Kaag.

Kamp
Een paar keer per jaar gaan we op kamp. Eén of twee keer een weekendje, maar we kijken het meeste uit naar het zomerkamp. Dat belooft altijd wat! Schatten, piraten, zoektochten, zeilen, planken en lekker zwemmen!

Overvliegen
Als je eenmaal 12 jaar bent en je hebt helemaal geen zin om met scouting te stoppen dan ga je gewoon verder naar de Zeeverkenners. Daar zitten je vrienden en vriendinnen al te wachten op jou!

Installatie
Ook dit is binnen de scouting een speciale dag. Op deze dag worden alle nieuwe kinderen, een echte Junior. Na het afleggen van de eed en de belofte krijgen de nieuwe Junior hun das, t-shirt en groepstrui. De das, het t-shirt en de groepstrui maken deel uit van het uniform wat tijdens de opkomsten gedragen wordt. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem even contact op met Nadine Ansink, 06-39679262 óf kom gerust een keertje kijken bij ons gebouw ’t Woeshoês aan de van Duivenvoordelaan 560 (bij de nieuwe haven).

We zien je graag een keertje langskomen!!!