Informatie

Reünie Scouting Van Woesik

Het was een supergeslaagde dag, die 21e mei! Een echt feest voor de kinderen, de leiding, het bestuur, de ouders, de genodigden en de reünisten. Mooi weer en een heleboel vrolijke gezichten. Veel herinneringen, verhalen en knuffels.

Hieronder 2 krantenberichten met de verhalen. Er staan veel foto’s bij het kopje “foto’s op picasa”.

55 jaar Van Woesik, wat een feest!

P1230863Het 11e lustrum begon ’s morgens om 9.30 uur. Alle kinderen hadden zich verzameld rond de vlaggenmast. De vlag van Van Woesik werd gehesen en het clublied werd enthousiast gezongen. Daarna werden de kinderen verdeeld over 10 teams. Op het gezellig versierde terrein waren 10 spannende hindernissen uitgezet, 5 over het water en 5 op het veld. Over het water waren 2 touwbanen gebouwd, maar ook balanceren over balken, langs een groot net, in de kano’s en met een vlet naar de overkant van de sloot op zoek naar foto’s over 55 jaar Van Woesik. Op het veld waren spellen georganiseerd als een kabelbaan, stepparkoers en survivalbaan. Met de gevonden foto’s gingen de teams naar de fototentoonstelling die binnen in de botenhal was P1230903gemaakt over 55 jaar Van Woesik. Als de kinderen de juiste foto binnen hadden gevonden kregen ze een letter. Van de 20 gevonden letters werd een zin gemaakt: Van Woesik vijfenvijftig.
Tijdens de spellen van de kinderen kwamen ouders en belangstellenden van het jeugdwerk uit Wassenaar kijken naar de fototentoonstelling en films van 55 jaar Van Woesik. Menig ouder herkende zichzelf of familieleden in de foto’s. Iedereen genoot van al het lekkers, het mooie weer en van de enthousiaste kinderen.

Van Woesik 55 jaar: zonnige bijeenkomst

Met Ton van Vliet, Cees Hoogkamer, Mike van Beek, Paul van der Meij, Bruno van der Putten en Guus Cleophas begint DSCN7426het allemaal in 1959. En zij zijn er allemaal op zaterdag 21 mei als de Van Woesikgroep haar 55 jarig bestaan viert. Uit de zwarte dassenbak missen we Wim Vogelezang en Kees van Vliet, de laatste omdat hij zijn eigen 45-jarig huwelijk viert. Maar wie zijn die andere 200 personen en waar komen zij vandaan?

Het zijn oud-welpen en verkenners van de Pacelligroep en oud-kabouters, (water)gidsen en pioniersters van de Priscilla- en Margaretha Sinclairgroep. En vanzelfsprekend ook de oud-leden van de jarige Van Woesikgroep zelf. Ze komen overal vandaan en zijn van alle leeftijden om op deze zomerse zonnepanelen zaterdag de avonturen uit het verleden weer eens op te rakelen. Vele honderden foto’s uit decennia vanaf de jaren veertig bieden houvast. En ook de plakboeken, films en dia’s geven op een voortreffelijke manier weer wat er door de jaren heen met de groep is gebeurd.

Zoekende blikken tasten het terrein voor ‘t Woeshoês af’, waar zich al groepjes hebben verzameld en als daar géén doel wordt getroffen, gaan we naar binnen om te zien of daar bekenden te vinden zijn. Met een “ja” of “jeetje”, “leuk om je weer te zien” en “dat is lang geleden” komen de verhalen tevoorschijn. Een ferme handdruk, een innige omhelzing of een dikke kus volgen en dan duiken we in het verleden. “Weet je nog van dat regenachtige zomerkamp waarin we de tent uit dreven? Wat hebben we toen genoten.” “En dat vervoer naar kamp in een vrachtwagen, waarbij we als kind voor het eerst door de Maastunnel reden? Kabouters en welpen zaten allemaal bij elkaar.”

DSCN7698“Ik had de Van Woesik voor geen goud willen missen en heb hier heel veel geleerd, waar ik vandaag de dag nog steeds plezier aan beleef.” “Het is de mooiste en meest vormende tijd geweest uit mijn jeugd en ik stel voor dat de Van Woesikgroep dit toch wel elke 3 jaar gaat optuigen.” “Mag ik even laten zien dat ik nog steeds zeebenen heb.” “Mag ik een eindje wrikken met een lelievlet?” De zeeverkenners helpen de oud-leden aan boord en dan komt de vaart erin. Ook de zeventigers zijn het nog niet verleerd en genieten weer volop, van wat zij als zeuntje hebben geleerd.

En over zeuntjes gesproken: een groep zestigers zet spontaan het groepslied in dat gaat over dat zeuntje van Neptunus en van een zeemeermin en de blauwgele Van Woesik. Vanaf de jaren zestig zijn het heel wat monden geweest waardoor dit lied heeft geklonken en daar komen vast en zeker nog vele monden bij. De bevers, welpen, junioren en zeeverkenners van nu zullen ons dat over 55 jaar laten horen!

De foto toont BN-er Ton die graag aan het roer staat en oud-stuurman Ton, die nog steeds van wanten weet.