De Wassenaarse Krant 8 februari 2017

De Wassenaarse Krant 8 februari 2017

Scouting Van Woesik bedankt de brandweer

Zaterdag 4 februari. Alle kinderen en leiding van Van Woesik verzamelen bij de brandweerkazerne. Er staan brandweermannen klaar om iedereen te vertellen over hoe je brandveilig kunt leven.

Daarna gaan de kinderen in groepjes allemaal leuke en vooral spannende dingen doen! In een “brandende” kamer zijn slachtoffers en die moeten de kinderen eruit halen. Opeens staan ze in een onbekende ruimte vol met rook en moeten ze de uitgang proberen te vinden. Dan moeten de kinderen net als echte brandweermannen proberen om een volledige brandweeruitrusting aan te trekken en dat ook nog eens in 20 seconden. Dit is echt moeilijk; zelfs met hulp van de andere kinderen lukt het niet binnen de tijd! De kinderen mogen ook nog in de brandweerauto’s klimmen en alles in de auto’s bekijken.
Dan gaat opeens het echte brandalarm af. Van alle kanten komen brandweermannen naar de kazerne, trekken allemaal snel hun brandweeruitrusting aan en vertrekken met loeiende sirenes. Zo dat is gaaf om mee te maken! En wat gaat dat allemaal snel zeg! Dan is het tijd voor een beker limonade en doen de kinderen de brandweerquiz.
Na deze korte pauze wordt het nog spectaculairder. De brandweermannen geven een demonstratie wat je moet doen als de vlam in de pan slaat. De Junioren en Zeeverkenners mogen daarna zelf proberen de vlam in de pan te blussen. Nu weten de kinderen allemaal wat je wel en vooral niet moet doen als de vlam in de pan slaat. Vlam in de pan is deksel erop!
En tot slot mogen alle kinderen een brandje blussen met een echte brandslang! Dat vinden ze natuurlijk helemaal te gek. En dat is best nog moeilijk, want daar moet je heel sterk voor zijn! Gelukkig krijgen alle kinderen het brandje geblust.
Na een superleuke ochtend, waarbij de kinderen én de leiding veel hebben geleerd, gaan alle kinderen met een certificaat en een hoop leuke brandweerspullen naar huis.

Op onze website www.vanwoesik.com vindt u veel informatie, foto’s en ook de contactgegevens van de leiding van alle groepen.