De Wassenaarse Krant 6 mei 2020

De Wassenaarse Krant 6 mei 2020

Scouting Van Woesik is blij met de Messiaskerk

Wat een geweldige mensen daar in de Messiaskerk, hoorde ik één van onze jonge vrijwilligers zeggen. Ze zijn altijd vriendelijk en denken veel aan een ander, was het antwoord van zijn maatje. Ik luisterde hier naar een prachtig voorbeeld hoe we kunnen leren van elkaar. En wat een prachtig voorbeeld hoe er binnen Wassenaar wordt samengewerkt. Van Woesik groeit flink de laatste jaren. Er komen steeds meer kinderen. De leiding is tussen de 18 en 30 jaar, zeer leergierig en altijd bereid om flink te buffelen. En dat gaat ze iedere zaterdag goed af, zeker als ze het goede voorbeeld krijgen van andere Wassenaarders.

In september 2020 gaat Van Woesik in het nieuwe seizoen varen met 24 junioren (10-12 jaar), 23 zeeverkenners (12-16 jaar) en 13 leden Wilde Vaart (16-18 jaar). De 18 stamleden (vanaf 18 jaar) trekken er ook nog wel eens avontuurlijk op uit. Iedere groep zoekt zijn eigen uitdagingen. Hoe hoger de leeftijd, des te meer ervaring deze jeugd heeft en des te meer uitdaging zij willen hebben met het zeilen. Zo werden tijdens de landelijke zeilwedstrijden de afgelopen jaren verschillende top 10 plaatsen binnengesleept. En dat smaakt naar meer. De groei en het zoeken naar uitdagingen vraagt om een goede vloot. En om 2 goede sleepboten.

Van Woesik had nog slechts één sleepboot, een tweede sleepboot was een hele grote wens. De Wassenaarse Van Ommeren – de Voogt Stichting was bereid tot de financiering van de aanschaf van een tweedehands sterke sleepboot. Een zoektocht werd gestart. De Brutus was het resultaat. Maar er was nog veel onderhoud aan de Brutus nodig. En daarom is Van Woesik blij met de Messiaskerk, die uit de opbrengst van haar bazaar € 3000,= beschikbaar stelde om de Brutus op te knappen.

Goed voorbeeld doet goed volgen. De inzet van de vele vrijwilligers van de Messiaskerk was niet onopgemerkt gebleven. Ik hoorde de leiding en stamleden zeggen. Die Brutus gaan we aanpakken. De bodem moet door een professioneel bedrijf worden gedaan, maar de motor , het schilderwerk en andere verbeteringen gaan we zelf doen. Het prachtige resultaat kunt u op de foto bewonderen. Een resultaat van echte Wassenaarse inzet en samenwerking. U kunt de Brutus bewonderen op de Wassenaarse en de regionale wateren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leo Bellekom, 0643265500.