De Wassenaarse Krant 5 oktober 2015

De Wassenaarse Krant 5 oktober 2015

Veel sfeer tijdens het groepskamp Van Woesik

Scouting Van Woesik bestaat 55 jaar. De laatste jubileumactiviteit was een groepskamp met ruim 70 leden op de Kaag. Donderdagavond heeft de leiding alvast alles in de boten geladen, om vrijdagmiddag in een sleep alles naar de Kaag te brengen. Daar worden de tenten opgezet en de voorbereidingen voor de zaterdag gedaan.

pa020462Op zaterdag vertrekken de kinderen naar Koudenhoorn eiland in Warmond. De bevers en welpen hebben daar een leuke speurtocht. De junioren en zeeverkenners gaan zeilen. Het zonnetje schijnt heerlijk en de wind blaast in de zeilen. Om 13.00 uur is de gezamenlijke lunch. Dan vertrekken de kinderen in een sleep naar het fraaie terrein van boer van Schie. Daar gaan de junioren en zeeverkenners hun tenten opzetten, de bevers en welpen doen een spel. Ondertussen maakt de kookstaf een heerlijke pastamaaltijd, nou daar hebben we wel trek in! Maar dan begint het opeens te regenen en te omweren en kan het avondzeilen helaas niet doorgaan. Gelukkig wordt het nog even droog en kan het traditionele spel “Dodenstraal” met z’n allen gespeeld worden. Dan gaat het kampvuur aan. Gezellig met banken eromheen zitten, warme chocolademelk drinken en kijken naar de sterrenhemel. Van zo’n dag buiten word je wel moe, dus kruip je in je slaapzak. En wat is er leuker dan samen met je vrienden kamperen in een tent, schijnen met je zaklamp en nog even napraten wat een geweldig leuke dag het was.

p1250102Na een frisse, regenachtige nacht begint de zondag met knikken en knakken, gevolgd door trefbal. Dan komen de ouders. Na een bakkie koffie of thee gaan alle kinderen met hun ouders, broertjes en zusjes zeilen. De zeeverkenners laten zien hoe goed zij al kunnen zeilen, zij leiden de 6 vletten keurig over het opspattende water. Na de terugreis gaan we nog even de boten uitladen en alle natte tenten ophangen. Opruimen doen we verder komende week wel. Volgende week mogen alle nieuwsgierige kinderen komen kijken. Tot dan. Kijk ook nog even op onze website www.vanwoesik.com .