De Wassenaarse Krant 4 oktober 2017

De Wassenaarse Krant 4 oktober 2017

Welpen van Woesik op avontuur

Je spullen mee, de kano’s in en onderweg van alles verzamelen luidde de opdracht. Tja, en hoe stap je dan in zo’n kano? Voor enkele Welpen was het hun eerste keer in een kano. Dan is er altijd wel iemand die je uitlegt hoe je het beste kan instappen en peddelen.

Natuurlijk dragen alle Welpen een zwemvest. Veiligheid gaat voor alles. En de leiding peddelde uiteraard mee in de kano’s. Het werd een spannend spel. Overal langs de Wassenaarse wetering stonden attributen die elke kano op diende te halen. Vooruit, achteruit, snel draaien, alles werd geoefend. Als volleerde kanoërs kwamen de Welpen na afloop aan land. Zij zijn nu geoefend om tijdens andere opkomsten en kampen op pad te gaan met een kano.

Ben jij stoer. Hou je van buiten spelen. Wil jij ook leren kanoën. En wil je mee op pad om spannende avonturen te beleven. Hutten bouwen, je eigen potje koken op een zelf gemaakt kampvuur en nog veel meer. Kom dan snel eens kijken bij de Welpen van Scouting Van Woesik. We zijn een groep van 15 kinderen en 6 leiding. We hebben best nog wel plaats voor leuke kinderen. Iedere zaterdag van 9.30 – 12.00 uur doen we uitdagende dingen op en rond het terrein van Van Woesik. En soms gaan we wat verder weg, zoals bijvoorbeeld een rondleiding door de prachtige natuur van Meijendel, op bezoek bij een imker, helpen met het IVN in de bossen, door de vleermuisbunker, we hebben veel plannen voor komend jaar.