De Wassenaarse Krant 4 november 2015

De Wassenaarse Krant 4 november 2015

De Welpen van Van Woesik

Afgelopen zaterdag hadden de Welpen weer een hele leuke opkomst. Ieder kind mocht zelf een pompoen uithollen. Dat was een heel werk, maar het ging supergoed. Daarna mochten zij een gezichtje maken in de pompoen. De pompoenen zagen er allemaal verschillend en erg eng uit.

P1220419Al het vruchtvlees wat uit de pompoenen kwam, werd verzameld in grote pannen en daar hebben ze met elkaar pompoensoep en pompoentaart van gemaakt. De ouders waren om 12.00 uur uitgenodigd om al dit lekkers te komen proeven. Er waren ruim 60 kinderen, ouders en andere familieleden! Het smaakte heerlijk; iedereen heeft gesmuld en het was reuze gezellig! De kinderen mochten hun mooie pompoen meenemen en thuis neerzetten met een lichtje erin.

De Welpengroep van Van Woesik bestaat uit 23 jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar. Zij hebben iedere zaterdag eenP1220423 opkomst van 9.30 tot 12.00 uur. De 5 enthousiaste leiding bedenkt iedere week weer een superleuk programma vol uitdaging en avontuur. De Welpen hebben een verhaallijn in de jungle van Mogli, Shanti en vele junglebewoners. En in de jungle gebeuren altijd spannende dingen! Ze leren dan vooral om goed samen te werken.

Het scoutinggebouw en -terrein van Van Woesik zijn heel leuk ingericht. Er is een groot grasveld met trampoline en survivalbaan. In het gebouw hebben de Welpen een eigen jungleruimte en een klimwand. Ze doen veel leuke spellen op het terrein, maar de groep gaat ook regelmatig op pad. Denk daarbij bijvoorbeeld aan speurtochten, bosspellen en kanotochten. Drie keer per jaar gaan de Welpen op kamp. Twee keer een weekendkamp in het eigen scoutinggebouw en in de eerste week van de zomervakantie gaan ze een hele week naar een ander scoutinggebouw in de regio. En natuurlijk doen alle Welpen mee aan het jaarlijkse survivalweekend; dan slapen ze in grote tenten. Superleuk en spannend! De kampen zitten vol avontuur, leuke spellen en uitdaging en dan vliegt zo’n week of weekend snel om en is het weer jammer als het voorbij is.

Vindt uw kind scouting leuk, laat het gerust een paar keer meedraaien. Voor informatie kunt u kijken op onze site www.vanwoesik.com en voor de Welpen kunt u contact opnemen met Tim Bellekom via welpenstaf@hotmail.com