De Wassenaarse Krant 4 juni 2021 (voorpagina)

De Wassenaarse Krant 4 juni 2021 (voorpagina)

NL Doet én 60-jarig jubileum bij Scouting Van Woesik

Wegens het 60-jarige bestaan van de Van Woesikgroep, wordt er maandelijks een feestelijke activiteit georganiseerd. De activiteit van de maand mei viel toevallig samen met NLDoet. Deze twee gebeurtenissen zorgden dan ook voor een feestelijk weekend!

Op zaterdagochtend verzamelden de leden zich om meegenomen te worden in de wereld van Mad Science Nederland. Deze organisatie houdt zich bezig met wetenschappelijke activiteiten voor kinderen. Onze leden werden door een professor meegenomen in de wereld van proefjes, die zij later ook in de praktijk mochten uitproberen. De kinderen zijn de hele ochtend druk in de weer geweest met chemische reacties om dopjes van flessen weg te schieten en het maken van smerig slijm. Uiteraard werd deze jubileumactiviteit aangekleed door een grote stormbaan waar alle kinderen zich kostelijk mee hebben vermaakt.

In de middag was het tijd voor het serieuze werk. Leden en vrijwilligers verzamelden zich om aan de slag te gaan in het kader van NLDoet. Er was een flinke lijst met klussen waar men mee aan de slag kon; er moest een hoop gebeuren! Zo moest het pad opgehoogd worden, tegels worden verwijderd en de rest van het terrein kon ook een opknapbeurt gebruiken. Gelukkig waren alle klussen buiten met mooi weer en konden ook hier alle Corona richtlijnen opgevolgd worden.
Het verwijderen van de tegels was overigens geen toeval. Wassenaar doet namelijk mee met het Nederlands Kampioenschap ‘Tegelwippen’. Dit NK heeft als doel om de Nederlandse tuinen groener te maken. Omdat de Van Woesikgroep jarig is én er genoeg tegels gewipt konden worden, stond er hoog bezoek op het programma. Wethouder Hubert Schokker heeft zich ingezet om zoveel mogelijk tegels te wippen. In totaal zijn er 380 tegels gewipt. De Van Woesikgroep is erg trots op dit resultaat en alle andere klussen die zijn uitgevoerd. De dank gaat dan ook naar uit naar iedereen die zich op zaterdag of zondag heeft ingezet tijdens NLDoet!

Het 60-jarige jubileum van de Van Woesik is nog niet voorbij. Op de agenda staat in ieder geval nog een grote reünie voor alle leden en oud-leden van de Van Woesik. Wil jij graag bij deze reünie zijn of ken jij iemand die hier bij wil zijn? Stuur dan een e-mail naar: vriendenvanvanwoesik@hotmail.com en hopelijk zien wij je dan!