De Wassenaarse Krant 4 juli 2018

De Wassenaarse Krant 4 juli 2018

Scouting van Woesik zeilkampioen Zuid Holland

30 juni 2018, een historische dag voor van Woesik. Het jeugdteam tot 15 jaar wordt kampioen zeilen van de hele provincie Zuid Holland. Voor het eerst sinds de oprichting van Van Woesik wordt de jeugd kampioen. Zo’n prestatie vergt jaren van goede voorbereiding en oefening. En nu mag het team haar talenten laten zien op de Nederlandse kampioenschappen op 29 en 30 september 2018 in Zeewolde.

Om 6 uur gaat je wekker. Een snel ontbijtje en naar Van Woesik. Je ontmoet je maatjes en de leiding. Het is pas 7 uur, maar je hebt geweldig veel zin in deze wedstrijd, waar iedereen al maanden naar toe heeft geleefd. Spullen in de boten en de sleep vertrekt naar De Kaag. Het zonnetje schijnt, je praat wat met je maatjes en geniet van het mooie landschap. Wat is zeilen bij Van Woesik toch heerlijk!
Om half 11 begint de eerste wedstrijd. Wel 30 boten liggen opgetuigd klaar in het startvak. Het startschot klinkt en de boten vertrekken. Eén van de drie boten van Van Woesik schiet vooruit, het zijn Esther, Amber, Lisa en Yvonne. Wat hebben zij vandaag in hun mars? Ze kiezen een geheel eigen route, wat geweldig goed uitpakt. Ze hebben de wind in de zeilen en werken uitstekend samen. Onder luid gejuich finishen zij als 1e. Direct gevolgd door de jongens van Van Woesik op de 3e plaats. De tweede meidenboot wordt 18e.
Om half 2 begint de tweede wedstrijd. Iedereen is wat zenuwachtig, kan de voorsprong vastgehouden worden? De leiding houdt de boten met een verrekijker in de gaten en geeft enthousiast verslag aan de anderen aan boord van de Mercurius. Via de groepsapp volgen vele ouders en leden de wedstrijd. De spanning stijgt! Na 2 uur varen liggen de meiden 5e, dan gaan ze naar voren en uiteindelijk komen ze met hun boot als 2e over de finish. Nog even horen of ze geen boei hebben gemist of andere fouten hebben gemaakt. Maar dan blijkt het echt zo te zijn. De eerste kampioenen van Van Woesik. De andere 2 boten hebben het ook super gedaan, 7e en 16e in de einduitslag. Wat een kanjers!
Felicitaties stromen binnen. Gejuich gaat op aan de andere kant van de Kaag, waar ouders en kinderen een kind-ouder zeildag hebben en met spanning de wedstrijd hebben gevolgd.
Via deze krant kunt u begin oktober lezen hoe Yvonne, Lisa, Amber en Esther hebben gepresteerd in het landelijke kampioenschap.