De Wassenaarse Krant 4 december 2020

De Wassenaarse Krant 4 december 2020

Pieten bij Scouting Van Woesik

Het is bijna sinterklaasfeest. Een beetje zenuwachtig komen Bevers en Welpen het terrein op. Eén van de Welpen heeft al wat Pieten gezien, toen hij naar de scouting kwam. Zouden die Pieten ook bij Van Woesik komen? Niemand weet het. Van Woesik heeft geen brief gehad van de Sint.

Ik heb een plannetje, zegt één van de leiding. We gaan speculaas bakken, dat ruiken Pieten en dan komen ze vast. Er wordt beslag gemaakt en de oven gaat aan. Hmmmm, wat een heerlijke lucht. De kinderen gaan steeds naar buiten om te kijken of er al Pieten zijn. En ja hoor, daar komen 2 nieuwsgierige Pietjes het terrein op. O, wat is dit spannend! De Pieten willen natuurlijk eerst de speculaas proeven. Dan doen ze geheimzinnig. Wat is er toch aan de hand? Deze Pieten hebben hulp nodig. Nou, helpen vinden scouts altijd geweldig. Maar wat willen die Pieten nu precies? Wat blijkt, deze Pietjes kunnen nog niet zo goed klimmen en klauteren. Ze vallen nog vaak, ze moeten leren hun evenwicht te houden. Komt dat even goed uit! Want de leiding heeft deze ochtend een echt pietenparcours uitgezet voor de kinderen. De kinderen en de Pieten kunnen elkaar mooi helpen om hun pietendiploma te halen. Wat een leuke samenwerking!

De Junioren brengen allemaal 2 leuke cadeautjes mee naar scouting. Ze doen met elkaar het dobbelspel en dat wordt een hele strijd. Cadeautjes kiezen, ruilen, weggeven, wat een lol! Tussendoor worden er ook nog heerlijke kruidnootjes gebakken en gegeten, heerlijk! De Zeeverkenners doen naast het botenonderhoud een echte Sinterklaasquiz. Wat zijn er een hoop weetjes rond Sinterklaas en de Pieten.

De Wilde Vaart is ’s morgens vroeg al begonnen met het botenonderhoud. Hun sinterklaasfeest begint na de lunch. Dat zij van gezelligheid houden, was al bekend, maar dat ze zulke geweldige gedichten kunnen schrijven, dat weten we nu ook. Rond het kampvuur worden de cadeautjes uitgepakt en de gedichten gelezen.

Ben je 5 jaar of ouder en heb je zin om een keer te komen kijken bij Scouting Van Woesik, dan ben je van harte welkom. Kijk voor meer informatie op onze site www.vanwoesik.com