De Wassenaarse Krant 4 december 2019

De Wassenaarse Krant 4 december 2019

Nieuwe boot voor Scouting Van Woesik

Onze scouting Van Woesik groeit en was nog nooit zo groot als nu. Voor de 35 zeeverkenners (12-16 jaar) en de 15 junioren (10-12 jaar) was er een boot tekort bij aanvang van het seizoen. Wij, leiding van de zeeverkenners en junioren, kunnen er best wel eentje lenen van een andere vereniging, dachten we.

Nou, dat was nog niet zo gemakkelijk. Scouting en zeilen vinden vele kinderen in Nederland erg leuk. Vele verenigingen zien hun ledenaantal groeien. Pas de 31e vereniging die we belden, was bereid een boot voor een jaar aan ons te lenen. Gelukkig waren we al aan het sparen voor een nieuwe boot. Het hele jaar doen we kleine en grote acties met elkaar. De Rabo en de Rotary hebben bijgedragen en afgelopen week ontvingen we van de Messiaskerk 3000 euro uit de opbrengst van de bazaar. Wauw, iedereen helpt mee en nu kunnen we een nieuwe boot gaan kopen. Daar zijn we heel erg blij mee. Nu gaat de technische commissie de aankoop van de boot regelen. De naam van de nieuwe boot is voorlopig nog een verrassing.

Over verrassing gesproken. Afgelopen zaterdag kwamen we binnen in ons clubgebouw ’t Woeshoês en hoorden gerommel op de zolder. Hé, dat is niet pluis, dachten we. Het bleken 2 Zwarte Pieten. Die waren speciaal gekomen voor de bevers (5-7 jaar) en de Welpen (7-10 jaar). Toen de kinderen er waren was het van 9.30 – 12.00 uur grote pret. Cadeautjes werden rondgebracht, spellen werden gedaan, hindernissen doen samen met de klauterpieten, rennen over een leuk parkoers en met elkaar zingen en limonade drinken.

Om 13.00 uur kwamen de junioren en zeeverkenners. Vorige week hadden zij hun ouders meegebracht en gezellig samen geschuurd aan de boten. Nu gingen de junioren en zeeverkenners het zwarte gedeelte van de onderkant van de boten verven. Het zag er strak uit allemaal; mooi! De junioren deden nog even gezellig een spel. De zeeverkenners gingen door met verven. Zij werden beloond met een heerlijke gourmet na afloop. Dat doen we ieder jaar als Sinterklaas in het land is.

Dat was weer een gezellig dagje Van Woesik. Heb je ook zin. Kom zaterdag eens kijken. Je bent meer dan welkom. Tot dan. Nadine, Casper, Sven, Anita, Michelle en Lars.