De Wassenaarse Krant 4 april 2018

De Wassenaarse Krant 4 april 2018

Geweldige eerste zeilopkomst Scouting Van Woesik

Hoe geweldig is het als je na het winterseizoen in mooi geverfde zeilboten (lelievletten) kunt stappen en in een sleep naar de Kaag kunt gaan! Dat beleefden alle Junioren en Zeeverkenners van Scouting Van Woesik.

Zaterdagochtend 31 maart. Om 8 uur komen alle Zeeverkenners enthousiast het terrein van Van Woesik op. Het is nog koud, maar dat geeft niks, ze gaan weer zeilen! Snel worden alle zeilboten in orde gemaakt; water eruit gehoosd, de zeilen en vlonders op hun plek gelegd. Om 9 uur wordt de Mer (sleper) gestart, de zeilboten in sleep gelegd en daar gaan ze. Wat is dat genieten! De wind door je haren voelen en genieten van de natuur om je heen.
De Junioren komen om 10.15 uur naar het scoutingterrein. Wel een beetje gespannen, zij hebben nog maar een paar keer gezeild. Zullen ze het nog kunnen? Zij gaan met auto’s naar de Kaag en om 11 uur start hun programma.
De Zeeverkenners gaan met een groepje van zo’n 3-4 kinderen in een zeilboot, zij kunnen al zelf zeilen. De Junioren worden verdeeld over 2 zeilboten en zeilen onder begeleiding van de scoutingleiding. De leiding van de Zeeverkenners blijft op de Mer en vaart rond. Zij gooien ballonnen met paaseieren over boord. Welke boot pikt de meeste ballonnen op uit het water? Het is wel even wennen, hoe ging het ook alweer? Hoe ga je overstag, hoe doe je dat ook weer met de zeilen, hoe werk je samen, maar al snel hebben de kinderen de slag weer te pakken en zeilen ze heerlijk rond. En de leiding op de Mer geeft aanwijzingen waar nodig. Het zonnetje komt erbij en de kinderen en leiding genieten volop! Luna en Julia zijn vandaag de kampioenen, samen in een boot en een perfecte samenwerking.

Vindt uw kind zeilen ook leuk, dan is het van harte welkom. Informatie en foto’s ziet u op www.vanwoesik.com