De Wassenaarse Krant 31 oktober 2018

De Wassenaarse Krant 31 oktober 2018

Pompoenensoep bij Van Woesik

Het is zaterdag 27 oktober. Het clubgebouw van Van Woesik is een schim in de mist. In de prachtige Wassenaarse Wetering vertrekt een sleep met boten. Het zijn de Zeeverkenners op weg naar de Kaag. Zij storen zich niet aan het vroege uur. Ze zijn reuze vrolijk. De kou en een buitje regen deren hen niet. Op het water voelen zij zich thuis. Op de Kaag worden de zeilen gehesen en vliegen zij over het water.

Intussen is het onrustig in ‘t Woeshoês. Wat gebeurt daar? Het zijn schimmen in zwarte kleding. Deuren gaan open en dicht. Wie zijn dat? Wat gebeurt daar? Er komt een heerlijke lucht uit het gebouw, pompoenensoep.
Om 9.30 zijn alle Bevers (5-7 jaar) en Welpen (7-10 jaar) aanwezig. Zij krijgen allemaal een uitgeholde pompoen. Zij gaan aan de slag om er een gezicht van te maken. Als de aandacht wat minder is, gaan de kinderen buiten een spel doen. Gelukkig is het nu droog. Dus gaan ze ook nog even heerlijk zelf spelen op de klimrekken, de survivalbaan en op de trampoline. Dan gaan ze het gezicht afmaken, er gaat een waxinelichtje in. Zo, die kan mooi naast de voordeur staan. Het is Halloween.

Het is 12.00 uur. Ouders, opa’s en oma’s zijn allemaal gekomen. Het is inmiddels een traditie dat de leiding van de Bevers en de Welpen heerlijke pompoenensoep maakt. We zitten met zijn allen in een grote kring in het clubhuis. Het is gezellig. En de soep en het brood smaken heerlijk. Ouders en kinderen bedanken de leiding. Kim,Thomas, Sven, Niels, Casper, Alex, Wesley en Niels, het was top.

Dan komen de eerste Junioren (10-12 jaar) binnen. Zij varen om de week, vandaag is hun opkomst in ‘t Woeshoês. De leiding Jelle, Daphne, Kelsey, Ruben en Wilco, staan de kinderen al op te wachten. Zij hebben leuke spellen bedacht voor vandaag. Voor wie wil is er nog wel wat soep over.

In de loop van de middag komt de sleep boten met Zeeverkenners binnenvaren. Leiding Michelle en Lars en de kinderen zijn wel wat verkleumd. Snel alles opruimen en dan snel naar binnen in het warme Woeshoês. Ze ploffen op de zachte banken en zakken onderuit. En wie staat daar klaar? Jaja, Thomas met nog wat heerlijke pompoenensoep. Jammie.