De Wassenaarse Krant 31 januari 2018

De Wassenaarse Krant 31 januari 2018

Van Woesik het water op

Afgelopen zaterdag was een echte waterdag voor de kinderen van Scouting Van Woesik. De Bevers hielpen mee de boten schuren en gingen daarna kanoën. De Welpen en Junioren hadden een landspel met waterregels.

Eén van de leiding schrijft: Na een kleine wandeling naar het bos hebben we de kinderen in twee teams opgedeeld, om zich vervolgens voor te bereiden op Levend Stratego. De kinderen hebben per team een hut gemaakt om te dienen als hoofdkwartier voor het spel. Na een korte pauze, begonnen we het spel. Toch was het spel iets anders dan gebruikelijk, dit spel was speciaal aangepast aan waterscouting, we speelden namelijk met vaarregels. Gelukkig was een korte uitleg voldoende en pikten veel kinderen het snel op. De kinderen waren erg enthousiast en achteraf was er veel positief geluid over deze spannende en sfeervolle opkomst.
De Zeeverkenners wisselen spelactiviteiten af met het onderhoud aan hun boten. Er wordt hard gewerkt om de boten begin maart in het water te hebben. Als dat lukt, begint hun zeilseizoen een paar weken eerder dan gepland. Dus daar doen ze het voor.

Van Woesik is een echte waterscouting. De kinderen houden van water. Wist u dat de mens voor 80% uit water bestaat. En wist u dat de oppervlakte van de aarde voor 70% uit water bestaat. Zonder water geen leven en geen van Woesik. Lijkt jou scouting leuk, kom dan gratis 3x meedoen, lid worden beslis je daarna. Tot ziens bij Van Woesik, iedere zaterdag van 9.30-17.00 uur. Kijk op www.vanwoesik.com.