De Wassenaarse Krant 31 augustus 2016

De Wassenaarse Krant 31 augustus 2016

Overvliegen bij Van Woesik

Zaterdag was het weer een drukte van belang bij Scouting Van Woesik. Veel kinderen, papa’s en mama’s, broertjes en zusjes waren gekomen. Vele bevers, welpen, junioren en leiding gingen overvliegen naar een andere leeftijdsgroep!

Dan is het een extra gezellige dag. Je bent blij omdat je alle scoutingvriendjes weer ziet na de zomervakantie. Na even kletsen en spelen ging het programma beginnen. Kinderen en leiding gingen over een survivalbaan, sprongen door banden, slingerden aan een touw, gingen door het water, over p1250003het net, op de surfplank naar de balken en daarover naar de kant. Daarna vlogen zij over alle armen van de leiding en ouders naar de volgende groep. Het was extra moeilijk omdat er aan het been van ieder kind en leiding een ballon was gebonden en die mocht natuurlijk niet stuk! Toen iedereen overgevlogen was, mochten alle kinderen het hele parcours nogmaals doen, op het land en natuurlijk ook in en over het water. Wat een lol, wat een gezelligheid en wat een natte kinderen. Maar gelukkig had iedereen droge kleren bij zich, want bij scouting weet je nooit wat er gaat gebeuren! Er waren ook een aantal nieuwe kinderen komen kijken en ook zij deden gezellig mee.

p1250026 Aanstaande zaterdag hebben de bevers en welpen een opkomst bij de Wassenaarse Reddingsbrigade op het strand en gaan de junioren en zeeverkenners de hele dag zeilen. Vind uw kind scouting leuk, dan mag het drie keer gratis komen meedraaien. Als uw kind zaterdag 3 september mee wil, wilt u dan contact opnemen met de teamleiders. Zij staan op onze website www.vanwoesik.com
U kunt ook samen met uw kind op zaterdag 10 september langskomen en meedraaien met het programma.