De Wassenaarse Krant 30 oktober 2019

De Wassenaarse Krant 30 oktober 2019

Blije gezichten bij Van Woesik

Het is zaterdagochtend 7 uur. Vandaag mag ik weer naar de scouting. Het is 9 uur en ik vraag mijn vader om even mee te fietsen naar Van Woesik. Hij kijkt nog slaperig. De leiding daar is chill en je krijgt er een kop koffie of thee, zeg ik hem. En de andere ouders zijn er ook. Toe, pap, hoe langer jullie met de leiding praten, hoe langer wij nog even aan onze nieuwe hut kunnen bouwen. Stoer fiets ik naast mijn vader het terrein op. Ik heb de beste papa van allemaal. Een van mijn vrienden roept al, hij staat bij de hut. Even mijn fiets wegzetten, zeg ik. Uit mijn ooghoeken zie ik pompoenen staan. O, ja iedereen mag vandaag zijn eigen Halloween pompoen maken en mee naar huis nemen. Stoer!

De bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-10 jaar) gaan aan de slag met hun eigen pompoen. Sommige kinderen zijn geweldig creatief. Anderen vinden het moeilijk om een Halloween pompoen te maken, de leiding helpt dan natuurlijk. Weer andere kinderen zitten onrustig op hun stoel. Zij mogen heerlijk naar buiten om hun energie kwijt te raken. Op de trampoline, op de survivalbaan, op de houtwal, een hut bouwen, heerlijk doen wat ze zelf leuk vinden. Bij Scouting Van Woesik mag iedereen zichzelf zijn. Om 12 uur komen de ouders en ook een paar opa’s en oma’s. De bevers en welpen laten hen trots hun Halloween pompoen zien. Dan gaat iedereen mee naar binnen. De kinderen hebben geholpen de tafels te dekken. Iedereen schuift aan. De leiding heeft heerlijke pompoensoep gekookt. Het is genieten, wat een sfeer.

De soep en het brood wat over is, wordt bewaard voor de Junioren, de zeeverkenners en hun leiding. Zij zeilen vandaag op de Kaag. De junioren zijn gebracht en gehaald door de ouders. De zeeverkenners zijn de hele dag in de weer. Zij verzorgen de boten tot in de puntjes. Zij varen mee in een sleep naar de Kaag. Vandaag staat er een pittige wind, dat geeft een geweldige kick als je over het water vliegt. Ben jij 5 jaar of ouder en lijkt Scouting jou leuk, kom dan gratis 3 keer meedoen. Je maakt vast wel vrienden of vriendinnen bij Van Woesik. Bel even als je komt naar één van de teamleiders, die je kunt vinden op www.vanwoesik.com. Zij vertellen je dan over het programma.