De Wassenaarse Krant 30 juli 2021

De Wassenaarse Krant 30 juli 2021

Al 60 jaar lang gaat de jeugd van Van Woesik op zomerkamp

Ze kijken er het hele jaar naar uit. Lekker weg met je vrienden, zonder je ouders. Nieuwe meren ontdekken om op te zeilen, een andere natuur ontdekken en leuke dorpjes bezoeken. Een week vol avontuur. Het zijn dé verhalen die de ronde doen op een reünie (heeft u zich al opgegeven?). Het zomerkamp is altijd een geweldige afsluiting van het scoutingjaar.

Hieronder het kampgevoel van het kamp van vorige week, geschreven door de leden van de Wilde Vaart. Deze groep van 16-18 jaar organiseren hun eigen kamp. Dat helpt hen op weg naar zelfstandigheid. Zij zijn straks de nieuwe leiding, staf en bestuur van Van Woesik. Ruim 8 jaar lang waren er geen leden voor een Wilde Vaartgroep, nu staat er een geweldige groep met Michelle en Lars als ervaren begeleiders.

Na jaren weg te zijn geweest, blazen wij de Wilde Vaart groep van Van Woesik nieuw leven in. Dit jaar waren we weer in Vinkeveen, waar we ook al waren geweest in 2018. Het eiland lag er nog erg mooi bij en het water was zo helder dat we de vissen zagen zwemmen. Na het opzetten van de tenten, plonsden we dan ook gelijk in het lekkere water. Tot nu toe hebben we op het water gezeild, gewindsurft, gesnorkeld en we hebben er zelfs een potje trefbal in gespeeld. We genieten op dit eiland van de gezelligheid en van de afzondering van de drukke wereld buiten het kampterrein. De dagen op het eiland lijken hier dan ook veel langzamer voorbij te gaan.
De stap van de Zeeverkenners naar de Wilde Vaart is wel een grote verandering. We zorgen nu zelf voor ons programma, iedere dag voorbereidt door 2 van de leden. We zorgen voor ons eigen eten en gaan naar het dorp om boodschappen te doen. Ook genieten we elke dag van erg lekkere waterijsjes, met de zonnige dagen hier is dat zeker niet verkeerd. We sluiten de dag af met een gezellig kampvuur en frituur. Daarna gaan we altijd met zijn allen naar de waterkant om onze tanden te poetsen. Tenslotte vertrekken we allemaal naar onze tent en zijn we klaar om in slaap te vallen onder de sterren.

Op 30 augustus begint het nieuwe seizoen. Ben jij al 5 jaar of ouder, kom dan zeker even langs. Je mag gratis 3 weken proberen. Kijk op www.vanwoesik.com