De Wassenaarse Krant 30 augustus 2017

De Wassenaarse Krant 30 augustus 2017

Meedoen met survival bij Van Woesik

Op 9 en 10 september organiseert Scouting Van Woesik een survivalweekend voor al haar leden. Ben je tussen de 5 en 15 jaar, dan mag je ook meedoen als je snel lid wordt bij van Woesik. Weet je niet zo goed wat scouting is, dan mag je aanstaande zaterdag gratis meedoen met de groep van jouw leeftijd.

Vind je het zaterdag leuk, wordt dan lid en doe mee met het survivalweekend. Lekker buiten in de natuur. Je eigen hut bouwen. Een vuurtje maken om samen met jouw team te koken. En ’s avonds slapen in een tent of in het gebouw. Tussendoor doen we spannende survivalonderdelen over het water of we vertrekken met de kano’s. We overleggen alles natuurlijk eerst goed met jouw ouders, want die vinden het ook erg spannend.

De Bevers van 5-7 jaar én de Welpen van 7-9 jaar hebben aanstaande zaterdag een programma op en rond het eigen terrein aan de van Duivenvoordelaan 560. Zorg dat je er om 9.15 uur bent. De junioren van 10-12 jaar gaan zeilen, zij verzamelen om 10.15 uur op het terrein bij Van Woesik en gaan met auto’s naar de Kaag. De Zeeverkenners varen in een sleep met alle boten naar de Kaag. Wil je met hen mee, dan moet je om 8.00 uur op het terrein aanwezig zijn. Voor alle groepen zijn goede, ervaren en gezellige leiding aanwezig. Op het terrein is een bestuurslid voor vragen aanwezig. Het is altijd handig om van tevoren even te laten weten dat je komt. Op de website www.vanwoesik.com staan de namen en telefoonnummers van alle teamleiders.

Afgelopen zaterdag was de eerste opkomst bij Scouting Van Woesik. Veel papa’s, mama’s, broertjes en zusjes waren meegekomen, want veel kinderen gingen overvliegen naar de volgende leeftijdsgroep! Dat is altijd een extra gezellige dag. Je bent blij omdat je alle scoutingvriendjes weer ziet na de zomervakantie en je bent blij omdat je weer met scouting kunt beginnen. Het parkoers ging door de vlet, over de evenwichtsbalk en over het net boven het water. Dan het land op en springen door banden en over het survivalparcours. Daarna vlogen zij over alle armen van de leiding en ouders naar de volgende groep. Wat een lol, wat een gezelligheid en wat een natte kinderen. Maar nat worden is geen punt. Gewoon snel droge kleren aan om andere leuke spellen te doen.