De Wassenaarse Krant 3 oktober 2018

De Wassenaarse Krant 3 oktober 2018

Van Woesik strijdt om de landstitel

Afgelopen mei zijn de meiden van de Ugly Duck van Van Woesik 1e geworden bij de regionale wedstrijden. Een super prestatie! En afgelopen weekend mochten zij meedoen met de landelijke wedstrijden en strijden om de landstitel. Afgelopen vrijdag reisden de Zeeverkenners met hun leiding af naar Harderwijk.

We worden wakker op een klein grasveldje waar 400 Zeeverkenners slapen. Tenten tegen elkaar aangeplakt, scheerlijnen aan elkaar om ruimte te besparen.
Bij het opstellen krijgen we te horen dat er te weinig wind is om te zeilen. Er worden roeiwedstrijden georganiseerd. Natuurlijk boeit ons dat niks en gaan wij wel lekker zeilen!
In de middag is de wedstrijdleiding gelukkig wel overtuigd door de wind en zeilen we wedstrijden. De meiden van de Ugly Duck zeilen 3 sprintjes. Alle wedstrijden zijn retespannend en ze zeilen super goed!
’s Avonds is het feest, aan gekkigheid en dansen geen gebrek! Nog even chillen met z’n allen in onze tent en nu toch maar naar bed. Focus voor de laatste dag!
Na de gave avond kruipen we warm van enthousiasme onze slaapzak in. En dat is maar goed ook, want de nacht is koud. Gelukkig zijn we allemaal moe genoeg om toch goed te slapen!
Tijdens het ontbijt breekt de zon door en warmt het gelukkig snel op. De meiden gaan het water weer op. Ze zeilen weer drie sprintjes en gaan ontzettend goed!
Na de laatste wedstrijden wordt de uitslag bekend gemaakt. Ze hebben gestreden met de beste Lelievletzeilers van heel Nederland en eindigen op de 13 plek! Wat een ongelooflijke prestatie!
We zijn allemaal super trots, super moe en hebben een fantastisch weekend gehad!