De Wassenaarse Krant 3 juni 2020

De Wassenaarse Krant 3 juni 2020

1,5 meter afstand voor zeeverkenners Van Woesik

De digitale opkomsten waren voor de zeeverkenners een feest. Maar na 2 maanden elkaar zien op het beeldscherm, was de wens erg groot voor een ontmoeting op ’t Woeshoês, het thuishonk van scouting Van Woesik. Elkaar zien, maar op 1,5 meter blijven, valt dan niet mee voor deze jeugd van 12 jaar en ouder. Hoe graag zouden ze elkaar heel even willen aanraken. Nou dat mag in juni weer. Dan worden de zeilen gehesen en zoeven ze met hun boten weer over het water.

Het is 9.30 uur, de zeeverkenners komen van huis op de fiets. De leiding verdeelt de 30 zeeverkenners in 3 groepen. De eerste groep gaat op gepaste afstand het houtwerk van de boten lakken. De andere 2 groepen doen een balspel. Maar hoe hou je nu 1,5 meter afstand. Juist, je zoekt een touw en maakt daarmee een cirkel van 1,5 meter doorsnede, ergens in het speelveld tussen de beide doelen. Je blijft in je cirkel en wacht op de bal. En ja hoor, geintje van de leiding, het is een bal van bijna een meter doorsnede. En dan komt er ook nog een tweede grote bal in het spel. Wat een lol kun je hebben, zelfs met 1,5 meter afstand. Dan wordt er gewisseld.

Na de zeeverkenners hebben de welpen en bevers hun opkomst van 12 tot 14 uur. De ouders brengen de kinderen tot het toegangshek. Nog even een snelle kus. De welpen en bevers weten de weg. Al snel vind je een vriendje of vriendinnetje. Samen of met anderen op de trampoline springen. Of zelf de hele survivalbaan doen. O, ja, even kijken of de vorige week gebouwde hut op de houtwal er nog staat. Dan geeft de leiding een seintje dat de spellen beginnen. Iedere week is er iets anders te beleven bij de scouting. Kanoën, vlotbouwen, een vuurtje maken, zeilen, sport en spel; de leiding bedenkt voor iedere week weer iets anders.

De junioren zijn er van 14.30 tot 16.30. Eén groepje gaat het hout van hun boten lakken. Het andere groepje gaat de boten schoonmaken. Dan is er iets te drinken en doen ze een spel. Wat een plezier. Alle groepen hebben iedere zaterdag tot de zomervakantie opkomsten. Kom ook eens kijken of meedoen. Dat mag wel 3 keer zonder te betalen. Kijk op www.vanwoesik.com of bel met Leo Bellekom (0643265500).