De Wassenaarse Krant 3 juni 2015

De Wassenaarse Krant 3 juni 2015

Steeds meer kinderen bij Scouting Van Woesik

Afgelopen zaterdag was het weer een zeer gezellige dag op het terrein van Scouting Van Woesik. Er waren verschillende nieuwe kinderen, die zich snel thuis voelden in de verschillende groepen. Van Woesik groeit en is bijzonder trots op haar leiding en haar leden. De nieuwe leiding heeft leuke nieuwe ideeën wat de bestaande leiding weer inspireert. Met dit mooie weer doen we iedere week spellen buiten.

Bevers
De Bevers hebben eerst het namenspel gedaan omdat er zoveel nieuwe kinderen lid zijn geworden. Daarna hebben ze veel spellen buiten in het zonnetje gespeeld, zoals een fluit posten spel en het zombie spel. Ook hebben alle Bevers met de leiding heel lang en hard gerend tijdens konijnen-konijnen-tikkertje spel.

Welpen doen een speurtocht
De welpen gingen in twee groepen uiteen. De jongens tegen de meiden. Beide groepjes kregen een eigen landkaart en moesten zelf de weg zoeken. Na overleg met elkaar en wat oefenen, wisten de kinderen heel goed hoe zij de route moesten lopen. De opdrachten onderweg waren superleuk en uitdagend. Terug op het terrein konden de kinderen vrij spelen op de survivalbaan.

Junioren en Zeeverkenners doen Highland games
P1200029Zo snel mogelijk een boomstam rollen, drie boomstammen van verschillend gewicht op een tafel tillen, anker werpen en een boomstam zover mogelijk gooien vormden een hele uitdaging. Zij lieten zich natuurlijk van hun beste kant zien en de spierballen werden flink getest. Tussendoor gingen ze lekker voetballen, handballen en woêsballen; wat een plezier. Komend weekend gaan de Junioren en Zeeverkenners op kamp naar de Kaag, superleuk!

De wilgen zijn gekort
Fiets eens langs de Wassenaarse Wetering en bewonder de nieuwe zonnepanelen op het dak van ’t Woeshoês. De panelen kregen nog weinig zon en daarom zijn de wilgen langs de Wetering bij ’t Woeshoês gekort. Zij hebben nu eenzelfde hoogte als alle andere wilgen langs de wetering. Volgend jaar hebben deze wilgen weer vele mooie takken en na enkele jaren gaan de eerste knotten gevormd worden. Bij Scouting van Woesik hebben we veel respect voor de natuur. De leiding, ouders en andere vrijwilligers hebben intensief geholpen om alle takken naar de houtwal te P1200049brengen. Deze houtwal is een paradijs voor vele dieren, zoals vogels, insecten en egeltjes. Van de boomstammen worden banken gemaakt en nieuwe onderdelen voor de survivalbaan. Het hout wat overblijft wordt geschonken aan een zorgboerderij om te stoken in een houtkachel.