De Wassenaarse Krant 29 november 2017

De Wassenaarse Krant 29 november 2017

Kanjers bij Scouting Van Woesik

Afgelopen zaterdag gingen de kinderen chocolade kruidnoten bakken, EHBO lessen volgen, slijm maken en nog veel meer. De enthousiaste leiding had een prachtig programma met vele verschillende leuke spelletjes georganiseerd voor de kinderen.

Om 9.15 uur komen de eerste ouders en kinderen het terrein op. Dit zijn de Bevers van 5 en 6 jaar en de Welpen van 7, 8 en 9 jaar. Als je vroeg bent, dan kun je nog even heerlijk op het terrein spelen. Klauteren op de klimrekken of de survivalbaan, springen op de trampoline of verder bouwen aan de hut op de houtwal. Deze kinderen vermaken zich overal. En ze hebben in hun groep altijd wel één of meerdere vriendjes en vriendinnetjes. Ze zijn echt blij om elkaar op zaterdag weer te zien. Verhalen worden gedeeld tijdens het spelen. De leiding spreekt de ouders heel even onder het genot van koffie of thee. Dan is het verzamelen en opstellen. De ouders gaan naar huis en de kinderen beginnen aan de spellen. Om 12.00 uur worden Bevers en Welpen opgehaald.

Om 13.00 uur komen de Junioren en de zeeverkenners. Enthousiast zwaaiend rijden ze langs en zetten hun fiets achter het gebouw. Ze lopen het gebouw binnen, halen hun neus op en ruiken de lekkere pepernoten, die de Bevers gebakken hebben. Dat willen wij ook, roepen ze! Dat kan natuurlijk, maar eerst nog even EHBO oefenen. Zo kunnen deze kanjers hun “Bak- en EHBO insigne” behalen. Een goede scout kan immers ook voor een ander zorgen! Na even braaf te zijn geweest is het tijd voor “andere koek”. De kinderen maken slijm van shampoo, meel, kleurstof, e.d. Het resultaat mag natuurlijk mee naar huis.

Wil jij dit ook eens meemaken, kom dan aanstaande zaterdag gewoon een keertje de sfeer proeven. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Kijk voor meer informatie en het programma op www.vanwoesik.com. Voor precieze informatie kunt u uiteraard ook eerst bellen met één van de teamleiders.