De Wassenaarse Krant 29 juli 2020

De Wassenaarse Krant 29 juli 2020

Junioren en zeeverkenners Van Woesik op kamp

Afgelopen week zijn de junioren en zeeverkenners van scouting Van Woesik op kamp geweest en dat was een groot feest. Op zaterdag om 06.00 uur verzamelden de zeeverkenners. Na een sleep van ruim 11 uur kwamen zij aan in Jisp in Noord-Holland. Direct gingen zij het terrein verkennen en de tenten opzetten. Natuurlijk werd er door de zeeverkenners een traditionele hoge vlaggenmast gebouwd van palen en touw.

Dit jaar was er vooraf een uitgebreide inspectie voor alle extra veiligheid en hygiëne vanwege het Coronavirus. ‘s Avonds werd er een flink kampvuur gemaakt, de kids zaten heerlijk te kwebbelen en mochten lekker laat naar bed. Op zondag startte voor de zeeverkenners het grote spel “Risk op Jisp”, wat inhield eilanden verkennen en veroveren.

Intussen waren de junioren gearriveerd. Zij hadden hun eigen sfeervolle kampterrein. Even de tenten opzetten en starten met het eerste spel. Dat was een expeditie opzetten rond de wereld. Vandaag werd Afrika bezocht. Iedere dag stond er een zeiltocht naar een nieuw werelddeel op het programma. Wat een avonturen werden er beleefd. Zoals duiken in de Canadese wateren, giga-golf spelen in Amerika en gokken in Las Vegas. De laatste dag was er de bonte avond. Deze was in het sfeervolle Zuid-Amerika met veel dans, zang en muziek, wat tot in de laatste uurtjes geweldig gezellig was.

Precies na een week vertrokken de junioren. De zeeverkenners blijven nog een paar dagen. Zij strijden met elkaar in hun stoere vletten op de woeste baren. Dit allemaal om extra punten en extra legers te verdienen. Wie kun je vertrouwen en met wie ga je samenwerken. Het is nog een paar dagen strijd om de eilanden van Jispertanie. De komende weken laten we u de uitslagen weten in De Wassenaarse Krant.