De Wassenaarse Krant 29 april 2015

De Wassenaarse Krant 29 april 2015

Een geweldige dag zeilen met Scouting Van Woesik

Op zaterdag 25 april was het eindelijk zover. De winterperiode was voorbij en de zeilen werden gehesen door de Junioren en Zeeverkenners van Scouting Van Woesik. Eerst nog even met de sleep mee naar de Vlietlanden.

Daar aangekomen waren er diverse spellen op het water met de boten. Spelenderwijs leert de leiding de kinderen zeilen. Er was een perfecte wind om het zeilen te leren. De Zeeverkenners slurpten gretig alle aanwijzingen op en de Junioren leerden vooral de eerste beginselen onder de knie te krijgen. Vermoeid, maar zeer tevreden gingen zij aan het einde van de dag met de sleep weer terug naar Wassenaar.

IMG-20150425-WA0002

De Bevers doen iedere week een spel. Vorige week was dat nog het smokkelspel. Na dat smokkelspel mochten alle kinderen opgeven wat zij zelf het leukste spel vinden. De leiding van de Bevers heeft vervolgens al die wensen gecombineerd en van de combinaties nieuwe spellen gemaakt. Die spellen gingen de Bevers afgelopen zaterdag met elkaar spelen. Het was één groot feest. En na de spellen mochten zij nog even zelf spelen op het veld, op de trampoline of in de survival onderdelen. Een aantal kinderen zijn gestart met de bouw van een hut. Zij gingen aan de slag met hamers, spijkers en zagen. Dit soort onderdelen wordt uiteraard uitgevoerd onder de goede begeleiding van de enthousiaste leiding Laura, Amber, Thomas en Ewoud.

De Welpen hebben ‘de jongens tegen de meisjes’ gespeeld, afgeleid van het bekende tv-programma met die naam. Vorige week was een start gemaakt met de eerste spellen. De tussenstand na de eerste week was bijna gelijk. Afgelopen zaterdag was het vervolg van de wedstrijd. Na een spannende strijd met allerlei verschillende leuke spellen hebben de meisjes uiteindelijk net aan gewonnen.

Bij Scouting van Woesik mag ieder kind zichzelf zijn! Zoekt uw kind zo’n omgeving, laat uw kind dan lid worden of kom eens vrijblijvend kijken of meedoen met het programma op zaterdag. Voor informatie kunt u kijken op onze website www.vanwoesik.com of u kunt contact opnemen met Sabine Bosch via vanwoesikgroep@gmail.com.