De Wassenaarse Krant 12 december 2018

De Wassenaarse Krant 12 december 2018

Kerst bij Van Woesik

Het hele jaar zijn we stoer. We houden van buiten spelen. We doen knotsgekke dingen. Maar in de decembermaand zijn we ook te vinden in ons gezellige clubhuis ’t Woeshoês.

Teamleider Bevers Thomas en teamleidster Welpen Kim hebben vandaag de groepen samengevoegd. Volgende week is de gezellige kerstbrunch zegt Thomas, dan brengen alle ouders lekker eten mee voor de kinderen, de leiding en het bestuur. En dan versieren we de ruimtes feestelijk, vult Kim aan. Vandaag zijn alle Bevers en Welpen bezig met het maken van de leukste versieringen die bij Kerst horen. We hebben nu al zin in volgende week, zeggen Kim en Thomas tegelijk.

Even later rennen alle Bevers en Welpen naar buiten. Ze hebben geweldig hun best gedaan, zegt de leiding. Nu gaan we het rode hond spel doen. Alle kinderen staan naast de trampoline. Nu moeten ze het veld over rennen naar de houtwal. In het midden staan drie kinderen, dat zijn de tikkers. Als je wordt opgetild door één van de tikkers, dan word je ook een tikker. Wie het laatst wordt opgetild, is de winnaar. Alle gezichten kleuren rood van de inspanning. Het blijft droog, dus gaan alle kinderen ook nog even vrij spelen met elkaar. Op de trampoline, op de survivalbaan of op de houtwal. Ze bedenken hun eigen spellen. De Bevers doen verstoppertje. De Welpen van 8 en 9 jaar hebben al meer fantasie. Ze hebben een eigen kasteel gemaakt van de houtwal. De bewoners van het kasteel letten op de dieren rond het kasteel.
Nu hebben ze een stroper gevangen. De hut gemaakt van wilgentakken is de gevangenis. De bewakers overleggen hoe lang de stroper in de gevangenis moet blijven. Eerst moet de stroper zeggen dat hij goed voor de dieren gaat zorgen.

Volgende week sluiten we het jaar af bij Van Woesik. We kijken terug op 40 zaterdagen met geweldige programma’s. Het survivalkampje, het winterkampje en het geweldige zomerkamp hebben diepe indrukken achtergelaten op alle (bijna 100) kinderen. Bij Scouting Van Woesik mag iedereen zichzelf zijn! Op zaterdag 5 januari 2019 is er voor alle kinderen van 5 tot 16 jaar de eerste opkomst van het nieuwe jaar. Ook komen er dan weer nieuwe kinderen. Lijkt Scouting jou leuk, kom dan ook meedoen. Geef je op bij Leo Bellekom (0705179302) of bij een van de teamleiders. Meer informatie is te lezen op www.scoutingvanwoesik.com