De Wassenaarse Krant 27 november 2020

De Wassenaarse Krant 27 november 2020

Altijd feest bij Scouting van Woesik

Bij Scouting van Woesik is er iedere zaterdag veel uitdaging voor alle kinderen. Om half 10 komen Bevers en Welpen altijd blij het veld op rennen. Ze worden nog blijer als ze dan hun scoutingvrienden weer zien. Samen gaan ze springen op de trampoline. Daarna klimmen en klauteren op het zelfgemaakte survivalparcours of racen over het veld op de kleine fietsjes, de grote steppen of de skelters. Dat is al een feest en dan moet het programma nog beginnen!

Afgelopen zaterdag was er voor iedere leeftijdsgroep weer genoeg afwisseling.
De nieuwe Bevers en Welpen én de nieuwe leiding van de groep werden geïnstalleerd, wat eigenlijk betekent dat je zegt dat je heel graag bij je vrienden van scouting wilt horen en er samen een geweldige tijd van gaat maken. Ouders zijn hier normaal gesproken gezellig bij, maar ja, door de corona kon dat nu niet. Gelukkig konden zij meekijken via een speciale verbinding. Er waren zelfs opa’s en oma’s die wisten hoe “Zoom” werkt. Daarna waren er buiten allemaal leuke spellen georganiseerd en konden de kinderen lekker rennen en vliegen.

De Junioren waren vreselijk fanatiek met trefbal, Rode Honden en het smokkelspel. Stiekem sluipen over het veld, verstoppen achter de bomen en struiken en heel hard rennen om de muntjes op de juiste plaats te krijgen. Altijd zo spannend, want er zijn natuurlijk ook tikkers in het spel die de muntjes willen afpakken.

De vletten van de Zeeverkenners en de Wilde Vaart zijn weer terug van de Kaag. Na vele uren varen, worden ze in de winter opgeknapt. Dat doen we lekker binnen. De vletten binnen krijgen is een hele klus. Dat betekent goed samenwerken en daar zijn we bij Van Woesik goed in! Maar voordat de vletten naar binnen kunnen, moet eerst al het houtwerk uit de boten en de zeilen eraf. Het winterseizoen heeft ook altijd wel wat knus. Naast het harde werken aan de vletten is het ook chillen met je vrienden, leuke spellen doen, kampvuur maken, marshmallows warmen en warme chocolademelk drinken.

Vind jij scouting ook leuk? Ben je 5 jaar of ouder. Kom dan op je gemak eens kijken. Je wordt met open armen ontvangen. Want zo zijn wij bij Van Woesik. We maken graag nieuwe vrienden. Kijk op www.vanwoesik.com.