De Wassenaarse Krant 27 juni 2018

De Wassenaarse Krant 27 juni 2018

Knallend weekend bij van Woesik

Afgelopen zaterdag 24 juni:
Alle junioren en zeeverkenners van Scouting van Woesik komen met hun sponsorformulier naar de opkomst. Want vandaag is het sponsorzeilen op de Kaag. Samen met de kinderen in je boot zoveel mogelijk rondjes zeilen rond Zeeverkennereiland. En het weer is er goed voor, lekkere wind en een zonnetje. De zeeverkenners zeilen zelf, bij de junioren zit leiding aan boord die de kinderen begeleiden. De kinderen tellen bij elkaar op wat ze per rondje gaan verdienen en willen graag 10 rondjes halen. Het gaat erom hangen of dat gaat lukken! Na iedere ronde wordt er een ballon in de zeilen gehangen. Een vrolijk gezicht. Als de wind goed is wordt er gezeild, op stukken waar minder wind is roeien en wrikken de kinderen mee om maar zo hard mogelijk vooruit te komen. En dat lukt, 4 boten halen 9 rondjes, 1 boot 10 rondjes en 1 boot zelfs 11 rondjes. Geweldig!
’s Avonds op de verenigingsbarbecue, waar bijna alle bevers, welpen, junioren en zeeverkenners met hun ouders en broertjes en zusjes zijn, wordt de uitslag bekend gemaakt. En die is boven verwachting! De kinderen hebben € 2500 bij elkaar gezeild, wat gebruikt gaat worden om het zomerkamp nog leuker te maken en om een nieuwe tent te kopen. Ja Scouting van Woesik groeit, dus ook het aantal tenten.

Komende zaterdag 1 juli:
Zaterdag wordt weer erg actief en gezellig. De bevers, welpen en junioren verzamelen op eiland Koudenhoorn bij Warmond en gaan samen met hun ouders, broers en zusjes een opkomst doen. Samen zeilen op het Joppe en leuke spellen doen. Op, in en met het water, want Scouting van Woesik is tenslotte een waterscouting.

Diezelfde dag doen de zeeverkenners mee met regionale zeilwedstrijden op de Kaag. In mei hebben de kinderen erg goed gepresteerd bij de wedstrijden van Kaagcup, dus ze hebben er zin in en zijn heel erg enthousiast! Wat is er nou leuker om met je maatjes samen te zeilen. Spannend is het wel, maar de leiding zal ze goed begeleiden en instrueren.

Vindt uw kind scouting ook leuk, kijk voor informatie op www.vanwoesik.com en kom een keer meedraaien.