De Wassenaarse Krant 25 januari 2017

De Wassenaarse Krant 25 januari 2017

Hutten bouwen en vliegeren bij Van Woesik

Op zaterdag 11 maart 2017 mogen alle kinderen uit Wassenaar bij Van Woesik een hut bouwen. Dan is het immers de traditionele dag om uw kind in te schrijven voor de Sport- en Speldagen en voor de Poldercross van Spelenderwijs.

De Bevers en Welpen bij Van Woesik zijn het bos in gegaan om te leren hoe je een hut bouwt in het bos. De kinderen op de foto zijn reuze trots op hun hut. Op 11 maart gaan we hutten bouwen op het terrein van Van Woesik met pallets en hout. Vind je het ook leuk om te bouwen aan een hut, zorg dan dat jij er ook bij bent op 11 maart. We starten om 10 uur en neem je hamer mee!

Afgelopen zaterdag hebben de Welpen geleerd hoe je zelf een vlieger kunt maken. Je gebruikt lichte stokken van bamboe, plastic en touw. Knippen, meten en in elkaar zetten, een hele klus. Niet voor iedereen even gemakkelijk, maar samen kom je er natuurlijk wel uit. Er was helaas te weinig wind om de vliegers op te laten, dus gaan de kinderen dat thuis doen met hun ouders.

De Zeeverkenners en Junioren zijn klaar met het verven van de onderkant van de boten. Dus is het tijd om de boten met elkaar te draaien. Dat vraagt om een juiste afstemming en timing, want de boten wegen 650 kg. En als het dan gelukt is, ben je super trots op jouw team. Daarna hebben de Zeeverkenners samen met de Junioren de boordranden geschuurd. En als je dan zo hard gebuffeld hebt, dan wil je ook wel even buiten je stoom afblazen. Spannend om met de leiding het ijs uit te testen. Even de dikte opmeten en …. het kennet. Dan is het juist spannend, wie heeft straks natte voeten?

Aanstaande zaterdag zijn alle kinderen van de drie Scoutinggroepen uit Wassenaar in het centrum van Wassenaar aanwezig. Zij doen daar met elkaar een vossenjacht. Mocht u vreemde snuiters tegenkomen zaterdag in het dorp, vrees dan niet, wij zijn het. Kijk voor meer informatie over Van Woesik op www.vanwoesik.com. Twijfel niet, pak je telefoon en bel één van de teamleiders of bestuursleden. Wij staan allemaal voor de kinderen klaar. Bij Van Woesik mag ieder kind zichzelf zijn!