De Wassenaarse Krant 25 februari 2015

De Wassenaarse Krant 25 februari 2015

Veel nieuwe kinderen bij Scouting Van Woesik

Scouting Van Woesik groeit. In 2014 zijn er 10 nieuwe leden bijgekomen en ook in dit nieuwe Scoutingseizoen zijn er al weer ruim 10 nieuwe kinderen. De groei zit vooral aan de onderkant bij de jongste kinderen, de Bevers.

Afgelopen zaterdag was het een drukte van jewelste. De 16 Bevers namen hun ouders mee en er waren ook wat opa’s en oma’s. Wat was er nu precies aan de hand? Ja, de Bevers werden geïnstalleerd. Een traditionele activiteit van Scouting in Nederland. De kinderen beloven leuk met elkaar te spelen en goed voor anderen te zorgen. Sommige scouts bedenken daarna zelf geheime spreuken en maken leuke afspraken.
20150214_105920

De Bevers van Van Woesik hadden hun nieuwe scouting uniform aan. In tweetallen kwamen zij naar voren. Met hun linkerhand pakten zij de hand van de leiding vast, door de Nederlands vlag heen en deden hun beloftes. Vervolgens werden ze gefeliciteerd door de leiding en kregen zij een scoutingdas omgehangen en de insignes werden op hun trui gespeld. Ook de nieuwe leiding werd natuurlijk geïnstalleerd. Alle Bevers mochten ten slotte hun handafdruk in verf op de muur van de Beverruimte achterlaten.

Intussen werkten buiten op het terrein ouders en vrijwilligers aan de opbouw van survivalonderdelen. Deze onderdelen worden klaargemaakt voor de gezellige bijeenkomst op zaterdag 7 maart tijdens het inschrijven voor de Sport- en Speldagen en de Poldercross. Toen de Bevers buiten kwamen hingen zij natuurlijk direct in de touwen en netten van de verschillende survivalonderdelen.

CIMG3543De Welpen van Scouting Van Woesik zijn al eerder dit jaar geïnstalleerd. De junioren en Zeeverkenners hebben dit feest in maart. Iedere zaterdag heeft Scouting van Woesik leuke opkomsten voor kinderen van 5 t/m 16 jaar. In en om het scoutinggebouw worden vele leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen. En vanaf april gaan de Junioren en Zeeverkenners weer zeilen. Bij Scouting van Woesik mag ieder kind zichzelf zijn! Zoekt uw kind zo’n omgeving, laat uw kind lid worden of kom eerst eens vrijblijvend meedoen met het programma op zaterdag. Voor informatie kunt u kijken op onze site www.vanwoesik.com of u kunt contact opnemen met Sabine Bosch via vanwoesikgroep@gmail.com.