De Wassenaarse Krant 24 juni 2015

De Wassenaarse Krant 24 juni 2015

Van Woesik op het water

Afgelopen zaterdag deden de oudste kinderen van iedere groep een keer mee bij de volgende groep. Dit om te wennen en te ervaren wat er in de volgende groep allemaal gebeurt.

De Bevers waren nog maar met 6 kinderen over, omdat de andere kinderen bij de Welpen aan het meedraaien waren. Nadat zij verschillende spelletjes hadden gedaan, hebben zij het klimparcours op het terrein van Van Woesik gedaan. Daarna zijn zij in de kano’s gestapt en hebben een stuk op de Wetering gevaren. Bij terugkomst klommen zij nog tot bovenin de klimwand.
P1200084De Welpen hadden een groot survivalparcours. Zij begonnen met een klimparcours op het terrein. Vervolgens legden zij met de kano een route af via de Wetering en een zijsloot tot in de wijk. Daar hebben zij aangelegd om te starten met het volgende parcours. Spannende hindernissen langs het water en ook over het water via een klimrek, een surfplank, balken en een ladder. Terug op het terrein van Van Woesik gingen zij nog met z’n allen op het zelfgemaakte vlot varen. Superstoer over en op het water en soms ook best spannend.WP_000428
De Junioren en Zeeverkenners zijn in een lange sleep naar de Vlietlanden gegaan en hebben aan de oudste Welpen laten zien wat zij dit jaar allemaal geleerd hebben op het gebied van zeilen. De kinderen kwamen helemaal enthousiast terug. Met elkaar leren zeilen, dat is geweldig!

Voor volgend seizoen is er nog plaats voor enkele kinderen bij Scouting Van Woesik. Meldt uw kind snel aan om zeker te zijn van een plekje. Wilt u eerst nog meer informatie, kijk dan op onze website www.vanwoesik.com of neem contact op met Sabine Bosch via vanwoesikgroep@gmail.com.