De Wassenaarse Krant 24 juli 2019

De Wassenaarse Krant 24 juli 2019

Oehoe, Van Woesik op kamp

Twee jaar geleden won de leiding van Van Woesik de “make a difference award” tijdens de verkiezing van wassenaarse vrijwilliger van het jaar. En terecht blijkt ook nu weer!! Door de geweldige programma’s en de fantastische sfeer is het aantal kinderen tussen 5 en 16 jaar dit seizoen gestegen naar 80! Daarnaast is er een Stam opgericht van leden met de leeftijd 18+, welke nu al 12 leden telt. De Stam ondersteunt de leiding en bestuur met vele activiteiten. Ook is er steeds meer spontane inzet door ouders. Tja, wie wil er niet bij horen. Bij Van Woesik mag iedereen gewoon zichzelf zijn.

Afgelopen jaar stond bol van de activiteiten. Op het terrein, in de duinen, op het strand, in de natuur, maar vooral op het water. De jongeren tot 10 jaar zijn daar vooral met vlotten en kano’s te vinden. Ben je al 10 jaar, dan leren wij je zeilen. Op zaterdag naar de Kaag of Vlietlanden. En in de zomer op een kamp wat verder weg. Op kamp gaan, daar werken we het hele jaar naar toe. De Bevers van 5 tot 7 jaar doen een weekend bij Van Woesik. De Welpen van 7 tot 10 jaar zijn deze week te vinden op een scoutingterrein in Oegstgeest. De junioren van 10-12 jaar en de Zeeverkenners van 12-15 jaar hebben deze week ieder een eigen eiland op de Westeinder plassen. Je eigen eten maken, kampvuur, spellen, hike en nog veel meer.

Nog vóór het vertrek naar de kampen, heeft het bestuur de leiding in het zonnetje gezet. Sven van het Eethuisje Duivenvoorde, gelegen tegenover Scouting Van Woesik, had voor de kampen aardappelen en fruit beschikbaar gesteld. Sven vertelde over het geheim van zijn heerlijke “Verse Boerderij Patat-Friet. Dat wilde leiding en bestuur wel proeven. Het werd een geweldig feest met spel, bedankjes en overhandiging van een welverdiende gevulde Van Woesik plunjebaal voor ieder van leiding en bestuur.

Na de kampen heeft iedereen een welverdiende vakantie. Op 7 september is dan al weer de eerste “opkomst”. Wij van Van Woesik hebben al weer heel veel plannetjes bedacht voor het seizoen 2019-2020. Wil jij ook gewoon jezelf zijn en een rol spelen in die plannetjes, als leiding, als ouder of als kind, meld je dan bij leo.bellekom@ziggo.nl, of bel 0643265500. En kijk vooral eens op www.vanwoesik.com. De foto’s zeggen alles!