De Wassenaarse Krant 23 januari 2019

De Wassenaarse Krant 23 januari 2019

Van Woesik groeit en bloeit

Het is zaterdagochtend, ik loop door de wijk Weteringpark. Ik zie beweging in de bosjes. Ik word nieuwsgierig en loop er op af. Dan is het stil, niets beweegt er meer. Iets verderop zie ik wel beweging, wat is dat toch? Telkens als ik denk te ontdekken wat er beweegt, is het weg. Uiteindelijk loop ik door, maar toch….

Ik kom op het terrein van Scouting van Woesik. Het zonnetje komt door en het witte veld wordt langzaam groen. Enkele Bevers klimmen in de touwen van de survivalbaan. Anderen proberen te springen op de trampoline. Maar die is nog bevroren en glad. Haha, de kinderen liggen languit en glijden naar het midden van de trampoline. Ze schateren het uit.

Dan zie ik heel even beweging achter de houtwal. En dan is het weer weg. Geheimzinnig, wat achtervolgt mij toch? Ik sluip via een omweg naar de houtwal en…. Ik word besprongen door een groep Welpen. Wat doen jullie toch, vraag ik verbaasd. Wij doen “zien, zonder gezien te worden”, zeggen de kinderen. Wat is dat, vraag ik. Wij hebben van de leiding opdracht gekregen om te sluipen naar een punt op de kaart en dat ligt hier in de wijk. En er zijn nog drie groepen Welpen die ook een punt hebben gekregen om heen te sluipen. Als we een team zien, dan appt onze leiding dat aan de leiding van die groep en dan krijgen wij een punt. Wie het minste wordt gezien en het meeste ziet, die wint. Het was reuze spannend, roepen de kinderen in koor. En nu gaan we naar binnen om wat te drinken en de uitslag te horen.

Ik zie Junioren het terrein op komen. Wij gaan naar boerderij ’t Geertje roepen ze enthousiast. Ik wil zeggen “veel plezier”, maar ze rennen al achter elkaar aan naar de trampoline. Ze glibberen van de ene naar de andere kant en belanden tussen de zeeverkenners die net aan komen lopen. Wat gaan jullie vandaag doen, vragen ze. Verder werken aan de boten, hoor ik de Zeeverkenners zeggen. Onze leiding heeft een superspannend spel bedacht, maar ze willen niet zeggen wat het is.

Zo maar een dagje Van Woesik. Ik word er blij van. Ik ben trots op die vrijwillige leiding, die er iedere zaterdag weer een feestje van maken. Logisch toch, dat steeds meer kinderen en ouders van Woesik weten te vinden.