De Wassenaarse Krant 23 december 2020

Vrolijke kerst bij Scouting van Woesik

Leuk hè, die kersttraditie! Het versierde clubgebouw ’t Woeshoês. Jong en oud door elkaar aan lange tafels lekker smullen van het kerstontbijt. Hoe doen we dat dit jaar, met corona, vroeg een bestuurslid. Corona, kun je dat eten, vroeg de kleinste Bever van 5 jaar. Helaas niet, zei het oudste Wilde Vaart lid. Was het maar waar zei de Zeeverkenner. Dan had onze groep alle corona al opgegeten, zei een Junior. En dan was de corona nu weg, zei een Welp. Dus hebben we wat anders bedacht, zei de leiding. Gaaf klonk het in koor, wat gaan we doen?

Het jaar 2020 is een gek jaar geworden, dus doen we het spel “crazy 20”. Wat is dat, hoorde ik een slimme Bever vragen. Dat zijn gekke spellen voor jong en oud. En jullie mogen allemaal meedoen. Er klonk een luid hoera. Spannend, wat heeft de leiding nu weer bedacht.
Voor iedere groep volgde een uitleg door de leiding. Raden wat de ander tekent, memorie met kerstplaatjes en jezelf versieren als kerstboom, compleet met takken en ballen. Of je lekker uitleven bij het sneeuwballengevecht; honderden kleine balletjes naar elkaar toegooien en proberen niet geraakt te worden achter de barricades. Of met plastic bekertjes een reuze hoge toren stapelen. Dat lijkt gemakkelijker dan het is, geduld en een goed plan zijn dan van groot belang. Wat een feest was het ook dit jaar weer bij deze groepen

De Zeeverkenners en de Wilde Vaart (leeftijd van 12-18 jaar) kwamen ’s middags binnen druppelen. Hun “crazy 20” bestond uit 20 gekke opdrachten. Leg een koekje op je voorhoofd en eet die op, zonder je handen te gebruiken. Dat was hilarisch! Bij “zing samen een kerstliedje” werd even naar elkaar gekeken: is dat niet gek als je een puber bent. Natuurlijk is dat gek, maar je bent een crazy scout en je trekt je nergens iets van aan. Doe gewoon gek! Crazy foto’s maken was helemaal in. Een foto waarbij niemand op de grond staat of een foto van een ander team zonder dat ze het in de gaten hebben. En nog veel meer.

Wat een lol, lef, enthousiasme en plezier. Aan het einde van de dag was daar nog een toffe kerstquiz. Dit was de ideale afsluiting van een gek jaar. Doe allemaal eens gek en kijk op www.vanwoesik.com.