De Wassenaarse Krant 23 december 2019

De Wassenaarse Krant 23 december 2019

Scouting Van Woesik viert Kerst

Traditioneel sluit Scouting Van Woesik het jaar af met een kerstbrunch voor alle leden. Afgelopen zaterdag om 8.00 uur waren leiding, bestuur en stam al druk in de weer om het gebouw feestelijk in te richten. Inmiddels waren de kinderen thuis met ouders aan het werk om iets lekkers te maken. Om 9.30 uur werden 80 kinderen en hun ouders gastvrij ontvangen bij een gezellig brandend kampvuur met kerstmuziek. Alle lekkernijen werden afgegeven, de ouders dronken een kop koffie of thee en gingen weer naar huis. Om 10.00 uur zaten alle kinderen klaar in de ruimte van de zeeverkenners. Het Van Woesiklied werd uit volle borst gezongen. Daarna was het proeven van al het lekkers. Trots wisten de meeste kinderen aan te wijzen, wat zij hadden meegebracht. Het was genieten, wat een sfeer!

Na de brunch verdeelde de leiding, stam en bestuur zich over de verschillende ruimtes en ook buiten. Overal waren spellen om te spelen. Sjoelen, torens bouwen, pingpongballengevecht, hutbouwen, hindernisparkoers en als klap op de vuurpijl kon ieder kind een eigen kaars maken. Alle meegebrachte oude stompen kaarsen, werden gesorteerd op kleur en gesmolten tot kaarsvet. Vol spanning dompelden de kinderen hun lange lont in het kaarsvet. Snel eruit halen was de kunst, even laten drogen en dan weer onderdompelen. Het vergde wat oefening, maar de mooiste kaarsen werden herboren. Ook potjes en glazen werden gevuld. Zo kwam het oude kaarsvet uit vele gezinnen en ook uit de Jozefkerk weer opnieuw tot leven. En wat zullen deze kaarsen veel warmte, licht en liefde verspreiden de komende dagen rond Kerst.

Aan het einde van de ochtend vertrok ieder lid met een kaars om de komende weken thuis te branden. Zo blijft Van Woesik in ieders hart schijnen en zo is ieder lid trots op zijn of haar Van Woesik. Wil je ook lid worden of gewoon eens komen kijken, op zaterdag 4 januari starten we weer met de opkomsten van de Bevers, Welpen, Junioren, Zeeverkenners en Stam. Iedereen is uiteraard van harte welkom. Meer informatie is te lezen op www.vanwoesik.com. De vele prachtige foto’s geven een mooie impressie van de opkomsten op zaterdag, de kampen en de vele activiteiten welke Van Woesik organiseert. Alle leden van Van Woesik wensen u als lezer van de Wassenaarse Krant heel veel liefdevolle momenten toe tijdens de komende Kerstdagen en in het nieuwe jaar.