De Wassenaarse Krant 22 april 2020

De Wassenaarse Krant 22 april 2020

Van Woesik en het coronavirus

Wat waren de zeeverkenners blij afgelopen zaterdag. De leiding Michelle, Anita en Lars hebben een geweldige digitale competitie georganiseerd. Een heuse strijd tussen de bakken. Een bak is een team dat samen een lelievlet zeilt. Afgelopen zaterdag kreeg de jeugd de eerste 10 opdrachten.

Bijvoorbeeld “eet een zo groot mogelijke hap pindakaas”. Iedere bak overlegt via de eigen gemaakte groepsapp. Degene met de grootste mond wordt dan natuurlijk door de bakleden uitgekozen om die hap te nemen. Vanwege de Coronamaatregelen dien je thuis te blijven. Dus je schakelt huisgenoten in om te helpen. In het geval van de hap pindakaas kan vader best wel even een filmpje maken. U begrijpt, de pret van de jeugd wordt over het hele gezin verdeeld. Zelfs de buren werden ingeschakeld om mee te doen bij de opdracht “badminton een zo lang mogelijk reeks met één van je buren”. En de buren blijven uiteraard op afstand in de eigen tuin. De opdracht “graaf een zo diep mogelijk gat in je eigen tuin” vergt uiteraard wel wat overleg wie de beste tuin heeft om in te graven. En aangezien er ook een opdracht was “maak een zo groot mogelijk vuur op veilige wijze”, waren er natuurlijk slimmeriken die het vuur in die diepe kuil maakten. Iedere bak stuurde per opdracht een filmpje aan de leiding.
Aan het einde van de middag heeft de hele groep met elkaar een digitale videobijeenkomst gedaan, waarbij de uitslag bekend werd gemaakt.

De leiding van de junioren Nadine en Casper hadden ook een erg leuk contact met hun bakken. Deze jeugd heeft vooral veel aan elkaar verteld wat ze thuis doen. Ze gaven elkaar tips welke leuke dingen je allemaal kunt doen. Wat duidelijk werd, is dat de jeugd elkaar erg mist. En ze missen ook de activiteiten en het zeilen met hun bak bij Van Woesik. Zowel de junioren als de zeeverkenners gaan iedere zaterdag door met het uitvoeren van opdrachten en daarbij een spannende strijd tussen de bakken.

Leiding en bestuur overleggen digitaal hoe het nodige onderhoud aan gebouw en terrein door kan gaan binnen de geldende regels van Corona. Zo staan de sproeiers op het terrein en is het gras afgelopen week gemaaid. Ook wordt er druk nagedacht hoe je opkomsten kan doen binnen de regels van social distancing.

Scouting Van Woesik zit niet stil. Er wordt gedacht in kansen en mogelijkheden tijdens deze coronacrisis.