De Wassenaarse Krant 21 december 2016

De Wassenaarse Krant 21 december 2016

Kerstmannen stapelen bij Van Woesik

Wat een feest was het zaterdag bij Van Woesik. De leiding van Bevers, Welpen, Junioren en Zeeverkenners hadden een kerstpak aangetrokken en alle kinderen werden feestelijk ontvangen.

De ouders brachten lekkere kersthapjes mee voor het traditionele kerstontbijt. De 65 kinderen en 15 leiding pasten met elkaar nog net in de ruimte van de Welpen. Het gezamenlijke ontbijt werd gestart met het zingen van het Van Woesik lied. Na een half uurtje smikkelen en smullen is het tijd voor beweging. Even heerlijk buiten rondrennen en dan met elkaar spellen doen, zoals piramide bouwen, sneeuwbalgevecht en skiën. Dan mag ieder kind zelf zijn kerststuk gaan maken. Je zoekt 3 mooie takken, bindt die bij elkaar en hangt er allerlei versierselen aan, die jij mooi vindt. Dat fraaie kerstuk neem je natuurlijk mee naar huis. Dan kun je in de kerstvakantie aan van Woesik denken.
De leiding ruimt na afloop alles op en gaat de eigen ruimte sfeervol inrichten voor de komende feestdagen. Zij komen hier gezellig bij elkaar om te darten, poolbiljarten, een filmpje te kijken of om een leuk gezamenlijk spel te bedenken en dat te spelen. Daar wordt dan gezellig wat bij gegeten en gedronken. Zaterdagavond was de jaarlijkse kerstgourmet voor de leiding. Er werd nog even teruggekeken wat we dit jaar met elkaar hebben bereikt bij Scouting Van Woesik. Uitdagende programma’s, weekendkampjes, zomerkamp, 55-jarig bestaan, grootse reünie en nieuwe zonnepanelen. De sfeer en het gevoel dat we in 2016 zo veel hebben betekent voor vele Wassenaarse kinderen deed het eten extra goed smaken.
Wil jij ook leiding worden bij Scouting van Woesik, kom dan eens langs op zaterdag en spreek met de leiding wat er van je wordt verwacht. Je zult ervaren hoe leuk en gezellig het ieder weekend is bij Scouting Van Woesik. Je kunt ook onze website, vol met foto’s en informatie bekijken. Wil je iemand van het bestuur spreken, neem dan contact op met Wim van der Ham (0620025337) of Leo Bellekom (0643265500).