De Wassenaarse Krant 20 mei 2020

De Wassenaarse Krant 20 mei 2020

Welpen Van Woesik kampioen van de regio

Zaterdag was het jaarlijkse regionale welpenweekend. Vanwege het corona virus was de samenkomst van vele welpen van vele verenigingen afgelast. Daarvoor in de plaats hadden alle welpen (7-10 jaar) een opkomst bij de eigen vereniging. Bij aankomst werden de kinderen verdeeld in groepjes van 5 of 6 kinderen. Met een videoverbinding kregen de groepjes instructies en opdrachten. Onder de gedreven begeleiding van de leiding Finn, Melissa, Wesley, Kim en Ted behaalden alle groepjes van Van Woesik hoge scores. Eén van de groepjes van Van Woesik behaalde de meeste punten en werd de trotse kampioen van de regio.

Verschillende toeschouwers en voorbijgangers bleven nieuwsgierig staan. Wat een enthousiasme daar op het terrein van Van Woesik. Heerlijk om al die vrolijke kinderen zo enthousiast te zien en te horen. Bij aankomst eerst je handen wassen en je ouders vertellen dat ze niet het terrein op mogen. Dat is wel even wennen. Dat ze alleen buiten mogen spelen, vinden scouts heerlijk. Bij Van Woesik is genoeg te doen. De trampoline, de survivalbaan, de klimwand, spellen en hele leuke leiding die iedere week weer nieuwe programma’s bedenkt. Je verveelt je er nooit.

Sinds 2 weken hebben de junioren (10-12 jaar) van Van Woesik ook weer opkomsten. Vorige week werd actief gestart met allerlei hindernissen en flessenvoetbal. Het zonnetje scheen flink. Om een beetje af te koelen sprong de jeugd in de kano’s en peddelden door de wetering. Jonge eendjes, meerkoeten, waterkippen, futen, ganzen, reigers en zwanen werden gespot. We zagen zelfs een ooievaar overvliegen. Een paar stoere junioren sprongen van de kano’s in het water. Brrr, toch nog wel een beetje fris. Douchen en omkleden mag niet vanwege het corona virus. Maar gelukkig wordt je snel weer warm als je actief bezig bent of even in de zon tegen de loods zit.

De zeeverkenners (12-16 jaar) doen al 4 weken digitale opkomsten. De jeugd doet met de leden van de eigen bak (vlet) allerlei opdrachten vanuit huis. Daar wordt vaak het gehele gezin en soms ook de buurt bij betrokken. De zeeverkenners missen hun opkomsten in ‘t Woeshoês wel enorm. Daarom heeft de leiding besloten aanstaande zaterdag de opkomst op het eigen terrein te doen. Er ligt een prima plan klaar om deze jeugd te houden aan de corona voorschriften. We hebben er nu al zin in, hoorde ik de jeugd zeggen. Wil je meer informatie, bel dan Leo Bellekom (0643265500).